Varga är hemma igen.

Här kommer fortsättningen om Varga och eklampsin:
 

Vid 14-tiden igår ringde veterinären och sa att vi gärna kunde komma och hämta hem Varga. Hennes kalcium värden var återigen normala. Dessutom hade hon sprungit runt ute och kissat, ätit en hel burk mat, och morrat åt en medpatient, en tax, som hon inte gillat. Så de bedömde henne nu som helt återställd. "Vi var flera i personalen som verkligen kämpade med henne hela morgonen, men hon har repat sig ovanligt fort!", sa hon. 

Muffin somnat i vågskålen. Muffin somnat i vågskålen.

Mycket riktigt, när Varga kom hem var hon som att inget hade hänt. Hon vinglade inte eller verkade inte trött på något sätt efter allt hon gått igenom. Men hon gnällde efter sina valpar resten av kvällen och hela natten. Valparna däremot har inte gnällt efter sin mamma fram till detta nu. De bara äter, sover (i en hög på varandra) och växer. Nu har alla valpar dubblat sin födelsevikt, utom två som bara är några gram ifrån att göra det. Och det har varit mål nummer 1 kan man säga, att de ska dubbla sin födelsevikt inom 1-1,5 vecka. Så det går ju bra! Nästa milstolpe nu är att deras öron och ögon ska öppnas. De föds ju döva och blinda.

Systrarna Berry och och Faye.

Men tillbaka till Varga; för att lugna henne, och för att undvika mjölkstockning så sa veterinären att hon kunde få tillbaka en valp idag, förutsatt att hon ätit ordentligt och mått bra under resten av gårdagen och natten. Så imorse fick hon tillbaka en valp och sedan dess har hon varit mycket nöjdare. Men då och då smiter hon iväg till vår sovrumsdörr och gnyr. Så hon vet mycket väl att dom är där. Och hon luktar noga igenom våra kläder när vi har varit inne och matat dom. Man kan inte låta bli att tycka synd om henne, även fast man vet och förstår att detta är för hennes eget bästa, så att hon inte får eklampsin igen.
 

Hon och Boy har fått en provisorisk valplåda i min resväska. Funkar över förväntan och båda är jättenöjda. Orsaken till att vi valde att ge henne just Boy var helt enkelt därför att han var sämst på att äta från nappflaska.
 

Coffee äter utan problem från flaska.
Sugar och Cupcake delar en måltid. Sugar och Cupcake delar en måltid.

Det är inte så lätt som man tror att äta från en nappflaska, och inte så lätt att mata med nappflaska heller för den delen. Men man får in den rätta snitsen med lite övning. Det gäller både oss och valparna. Sen när de har ätit ska de även ha hjälp att kissa och bajsa, för de kan inte kontrollera blåsan och tarmen ännu. Mamman gör ju detta genom att slicka dom i baken. Vi gör det genom att använda en bommullsrondell som vi fuktat i ljummet vatten. Sen måste man även se efter att de är rena och torra.

Så, så här är läget just nu. Veterinären har sagt att vi ska mata varannan timme, utom mellan midnatt och 05. Så då gör vi det! Som tur var fick vi förstärkning av min familj under helgen som hjälpte till med all matning och all skötsel runt omkring. Det var mycket uppskattat!! Tack så mycket!! 

För övrigt klippte jag valparnas klor första gången idag. Det gick hur bra som helst!

Nu ska jag tillbaka till valplådan. Have a nice day!!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln