En ny mamma...

Varga bor ju numera med Boy i vår sons rum. Och hon tar mycket omsorgsfullt hand om Boy. Aldrig har en valp varit mättare och renare!! Och hygienen är faktiskt mycket viktig. Boy har träffat sina syskon varje dag, och sedan igår har även Varga fått träffa dom. Hon får gå in i sovrummet när hon vill tillsammans med oss. Varga försöker inte dia dom, utan bara nosar och kollar läget, att dom är okej. Hon tycks vara nöjd och tillfreds med det. Inte heller försöker hon flytta tillbaks in i vårt sovrum, utan hon är mycket noga med att gå tillbaka till Boy och ta hand om honom. Känns så skönt att hon accepterar det här upplägget och inte är ledsen mer. Hon äter också lite bättre, och vi upptäckte idag att ost, det behöver man inte truga med, för det är tydligen mums! 

Nu är det så att valparna har fått en ny mamma. Nim var så ivrig att få jobbet så vi bestämde oss faktiskt för att ge henne en chans. Och det känns nyttigt för valparna att bli ompysslade av en vuxen tik. Så Nim har sedan igår flyttat in i vårt sovrum och är sååå lycklig över "sina" små valpar. Hon vakar över dom hela tiden och tvättar dom då och då, särskilt på  öron och mun. Man får faktiskt tvinga henne att gå ut och kissa. Sen vill hon genast tillbaka till valparna. Inatt väckte hon mig så fort valparna blev hungriga. (Det finns ju en gräns för vad Nim kan göra själv). När vi hanterar dom är hon med och övervakar så att allt går rätt till (vi får till exempel inte lyfta dom högt för Nim). Hon står tätt intill och pussar på dom, och svansen, den viftar konstant. Nim är så söööt! Men vi är knappast förvånade över detta.

Vi vet mycket väl att Nim är en klok och snäll hund, och framförallt hur vårdande hon alltid har varit med de valpar som flyttat hem till oss en efter en. Nim är ju vår första hund. Och efter henne kom lilla Varga. Åh, vad hon tog hand om Varga! Det var verkligen Nims bebis. Hon var så glad över Varga. Och när hon låg och sov så var Nim vaken bredvid henne och vakade.  Ja, ni ser ju på bilden här...

Nu blir det strax fotografering av hela gänget! Så det kommer ett till inlägg idag med bilder och aktuella vikter. På återseende!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln