Äta ute

Idag fick valparna gå ut och äta. Inte på restaurang, men på vår härliga tomt i det vackra vädret. Tanken var att de skulle få prova att kissa och bajsa ute, och samtidigt passa på och känna på hur det känns att gå på gräs. Både och gick alldeles utmärkt!

loading...

Vi tog ut en stor filt, nappflaskan och alla valpar och satte ut dom i gräset bredvid filten. Det var inte det minsta läskigt. Men tack vare Lasse (gräsklipparroboten) så är det ju väldigt kort gräset, så alla gick runt utan problem.
Nia bajsade direkt, och tyckte sen att det var jättekul att springa i gräset, och snabb är hon ju också, den lilla! Och syskon som kommer i vägen, de klättrar Nia bara över, och knatar sen vidare mot sitt mål.
Cheesecake tyckte det var så härligt på gräsmattan att hon snabbt la sig till rätta och somnade. Men Pêchke spanade rätt så snabbt in filten och kom tillbaka på den och la sig där.
Boy upptäckte att det gick väldans lätt och ledigt att gå när det sluttar lite nerför så där. Så han traskade kavat iväg på eget äventyr. Men efter en knapp meter, när han saknade syskonen och ville tillbaka till dom, då upptäckte han att det var ju bra mycket trögare att gå uppför. Men han kämpade på, och efter ett tag hade han både kommit tillbaks till syskonen, passerat dom, och klättrat upp i Jakops knä.

Väl tillbaka på filten somnade alla en efter en allteftersom de blev mätta och fått gå på toa i gräset. Så de fick sova en liten stund där medan Jakop och jag njöt av denna härliga sensommardag!

Idag fick de också prova på att äta Starter Mousse för första gången. Tanken är att de ska äta en måltid fast föda om dagen nu. Men vi får se ... För en del åt så här fint som Boy gör här ...

Och en del, som söta Muffin här, kladdade väääldigt mycket. :O

Så Muffin och alla valpar, utom Boy, fick ta ett bad efteråt. :-)

Sen allteftersom de blev rena och mätta fick de gosa hos Dixie medan vi kämpade på att mata resten av gänget. Puh! 

Nä men det va kul. Vi gör om det imorgon vetja! Vi ses. :)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln