Mera plats, och egen plats...

Sedan några dagar tillbaka har vi uttökat valparnas hage, så att de har mer plats att rumstrera runt på. Det behövs nu när de leker och busar så mycket med varandra! Och de är ju vakna mycket mer. Som ni ser har vi även ställt in en bur i valphagen.

Myyyysigt i buren tycker Cupcake och Pie
Coffee är väldigt avslappnad därinne i buren! Coffee är väldigt avslappnad därinne i buren!

Det är för att de ska få börja burträna lite. Vi har tagit bort luckan/dörren, så att de kan kliva ut och in som de vill. De älskar att krypa in där när de ska sova. Lite mysig lya-känsla för dom, och de valpar som sover störs inte lika mycket av de valpar som är vakna och busar runt. Men vi vill också att de ska lära sig att slappna av i en bur, med tanke på att de kommer att åka bur hem till sina familjer om några veckor. Vi kommer också att använda ibland den här buren, och ibland en större bur, för att ta små bilturer längre fram för att vänja dom vid att åka bil.

Så det kan vara dags att införskaffa en bur till era valpar om ni inte gjort det redan. De färdas ju säkrast så i bilen, och det kan vara mycket bra att ha en bur hemma för valpen. Då tar man bort luckan så att valpen kan gå i och ur buren som den vill när den behöver lugn och ro. Små valpar behöver ju mycket sömn! Och då är det bra att alla vet och respekterar att man stör inte valpen när den är i buren. Särskilt för små barn kan det bli lättare för dom att motstå frestelsen att störa och röra valpen när den sover om valpen gått in i en bur och lagt sig.

Finns det redan andra hundar i hemmet kan det också bli ett bra sätt för den lilla valpen att få ta en time-out. Lär då den äldre hunden att den inte får gå in i valpens bur, vare sig valpen är i den eller ej. Så att det blir en egen trygg plats för den lilla. Din äldre hund kommer fatta mycket snabbt att det är förbjuden plats om du är tydlig och konsekvent. Och faktum är att din äldre hund kanske också skulle uppskatta en alldeles egen plats där han kan fly från att bli attackerad av en busig valp med sylvassa tänder! ;-)
Självklart är det också bra om den äldre hunden och den lilla valpen dessutom har någon plats att ligga tillsammans också. Det stärker deras flockkänsla och valpen känner sig trygg.

Nog om burar! Här är lite bilder från igår för dom som inte är vän med RubyNells på facebook. Bara att klicka er fram. :)

loading...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln