Utrustning till valpen

Ja, det börjar bli dags att skaffa utrustning till valpen. Här är en bild från en av er valpköpare som jag tyckte var ett bra exempel på vad som behövs. Bur, koppel, sele eller halsband, klosax, och kläder. Det är ju höst nu när era valpar kommer hem, så kläder behövs. Känner man sig osäker på storlek kan ni ringa oss så mäter vi valpen åt er. Tänk på att inte köpa många plagg i samma lilla storlek, för valpen kommer växa fortare än ni tror!! 

Förutom det på bilden så behövs, mat och vattenskålar. Vi skickar med mat som era valpar är vana att äta. Det är kvalitetsfodret Hills burkmat och torrfoder för valpar. 
Hundgodis kommer behövas för träningen i början, tänk bara på att ha lite koll på kvalitén på godiset. Går ju också att göra eget godis genom att dela en korv i små bitar osv...

Ni får också med en fleecefilt med valpen, som doftar "hemma" som ger lite extra trygghetskänsla och kan göra flytten ännu lättare. Men ni kommer att behöva mer än en fleecefilt! AHT's ääälskar fleecefiltar! 

En hundkorg/säng kan också vara bra att skaffa, och lite leksaker. Undvik leksaker som ska kastas och dragkampas med. Din hund blir lätt uppstressad och uppjagad av sådana lekar. och AHT's är rätt speedade ändå. Satsa istället på lekar där din valp får använda hjärnan. Men det kan vi ju återkomma till längre fram...

Leksaker att köpa just nu är ju framförallt flossleksaker, alltså leksaker som är till för valpen att tugga på. Annars kommer den hitta egna tuggleksaker, som dina favoritskor... Eller dina fötter! :) Så ladda upp med många såna tuggleksaker!!
Ett gossedjur att sova med brukar också vara upsskattat. Men räkna med att den också kommer att användas som tuggleksak, så välj ett gossedjur som faktiskt är gjort för valpar så att inte valpen sväljer någon del av leksaken. 
En pipleksak brukar också vara kul!

Tänk också på att ha en febertermometer hemma för hunden. Och Blod-Stopp ifall man skulle råka klippa valpen i klons pulpa. Ingen katastrof, men det känns tryggare för en själv att ha Blod-stopp till hands ifall att...

En bok om hur man tränar och tar hand om valpen första tiden kan vara bra att ha. Sen finns ju ALLT på nätet verkligen! Men glöm inte heller att ni gärna får kontakta oss med era frågor och funderingar. Vi vill gärna hjälpa till!

Sist men INTE MINST... Glöm inte hundbajspåsarna! Att inte plocka upp efter sin hund är helt enkelt inte okej. Har du någon gång knatat med din lilla 3-åring till dagis som helt plötsligt trampar i hundbajs som nån bara samvetslöst lämnat på trottoaren, så förstår du. Visa ansvarskänsla, och var stolt över att plocka upp efter din hund! Och bär påsen med stolthet tills du hittar en soptunna att slänga den i. Att lämna påsen på vägen eller i en buske är ju faktiskt inte heller vidare civiliserat. Jag har alltid en våtservett i fickan så man kan torka händerna sen. ;-) Tack!!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln