Lucys pappa

Nu tänker ni att vad har Lucys pappa med valparna att göra. Men Lucy är ändå våran valp (hon har inte fyllt 1 år riktigt än).

Idag fick jag så hemska nyheter från Lucys uppfödare, en underbar liten italiensk kvinna vid namn Brenda, som bor med sin familj i San Remo. I morse när hon skulle köra sin dotter till skolan hörde hon skrik från Rudolfo som hade varit ute på deras stora tomt. Han höll på att bli attackerad av grannens två stora hundar som tagit sig in på deras. (De har rätt stort med hästar och så). Så hon fick springa fram och skrämma bort dom.

Han är så illa däran att han har varit hos veterinären på operation hela dagen. Han har sytt näsan, huvudet och kroppen. Men en del hud är så förstörd att de inte kan sy ihop och täcka muskler osv. Bilderna jag har fått ska jag bespara er ifrån. :(

Jag blir så ledsen! Denna ståtliga 12-kilos hanne, som bara följde sin instinkt att vakta sitt revir. Helkonstigt för honom ju att två hanhundar kommer in där!! Man måste förstå hur hundar tänker, och rätta sitt hundägande efter det. Det är ens skyldighet när man har hund. Man behöver inte bli värsta hundpsykologen, men man måste förtså vad som kan skapa konflikter mellan hundar, se tecknen när det är på väg att bli en konflikt. Och förstå vilka instinkter som spelar in (de tänker inte som människor). Mycket av detta lär man sig genom att gå kurser och engagera sig.

Och man måste se till att hålla sin hund kopplad eller inhägnad när man inte har full kontroll. Rudolfo borde inte behövt försvara sig ensam mot två större hanhundar på sin egen tomt. Det var bara tur att Brenda kom när hon gjorde!

Nu får vi hoppas denna stilige kille som lämnat så fina avkommor efter sig överlever och återhämtar sig från detta trauma. Och familjen också! De är i våra tankar...

Kommentera gärna:

 • Marija • 29 oktober 2013 19:29:26
  Väldigt otäckt! Har varit med om incidenter i vårt tidigare hundägande. De flesta skulle nog anta att vår rottweiler varit den som stått för skadorna, men hon (den andra) var väldigt sen till att ge igen. Var ute och gick då en lös amstaff kom springande och högg henne runt hela halsen. Det tog lång tid med läkandet, en massa dräneringsrör och antibiotiika.
  Så när man har en så pass känslig ras som aht (skinnet), så får man tänka efter väldigt noga innan man bestämmer sig för att träffa andra hundar och vid möten. Hur väl man känner sin egen hund och den man träffar. Olyckor som den här går ju tyvärr inte att göra mycket åt som ägare. Där ligger ansvaret helt på de andra hundarnas ägare. Mycket sorgligt. Håller tummarna.
 • jennie • 10 oktober 2013 07:59:28
  Usch stackarn. Hoppas verkligen det går bra!!♡
 • Susanne Ungarelli • 9 oktober 2013 22:11:11
  Fy vad hemskt! Man blir ju riktigt ledsen. Sådant här ska inte behöva hända! Varför kan inte folk hålla koll på sina hundar? Hoppas verkligen att Rudolfo klarar sig o återhämtar sig från detta trauma!

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln