"I de blindas värld...

... är den enögde kung." Med andra ord kan vi kröna Diamond till kungen i Ädelstenskullen då han är först ut med att öppna ett öga :) Det andra ögat öppnar han nog under dagen. Resten av kullen ser inte ut att vara på gång att öppna ögon än.

Nu har däremot samtliga valpar dubblat sin födelsevikt. Sist ut var lilla Bixbite som dubblat sin födelsevikt med ett grams marginal nu på morgonen dag 11, och vägde 195 gram. Han är så galet söt och pluttig! Och störst är ju Cinnabar som väger 540 gram. Han ser ut som en knubbig nallebjörn. Också så galet söt! Kommer bli en stor ståtlig hanne som sin far Amigo.

Viktspannet har aldrig varit mer ojämnt än denna kull och är sånt som kan hända när man blandar väldigt olika blodlinjer och kör mycket låga inavelsgrader (vilket vi gör för att hålla rasen frisk). Så här ser vikterna ut just nu listat efter storleksordning:
195 gram - Bixbite
260 gram - Topaz
330 gram - Ruby
385 gram - Quartz
480 gram - Diamond
540 gram - Cinnabar

Det viktiga dock är att samtliga valpar är pigga, mår bra och växer som de ska efter sin egen viktkurva. Och de små är på inget sätt ynkliga eller blir undanskuffade, utan de är minsann tuffa och ser till att få sin plats vid mjölkbaren :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln