Godingarna - 11 dagar

Godmorgon! Idag när jag plockade upp Patchi för att börja väga valparna så fick jag ögonkontakt! Var inte beredd på det eftersom man brukar se en springa dagen innan de öppnar ögonen, och det brukar inte hända förrän dag 12 . Men allt går fort med den här kullen! Förmodigen för att de stannade i magen ett par dagar extra :)

Det visade sig att både Patchi och Vienna har öppnat ögonen. På Twix och Oreo kunde jag se springor, så de öppnar ögonen under dagen. Men Hershey och Praline tänker nog vänta till imorgon för på dem kunde jag inte se minsta lilla springa.

Patchi
Patchi
Vienna
Vienna

Fram tills nu har de navigerat sig fram i livet med hjälp av sina andra sinnen - känsel, smak och lukt, även om luktsinnet kommer utvecklas ytterligare och bli otroligt mycket skarpare. 

Hörselgångarna är fortfarande slutna. Man tror att de kan höra lite dova ljud, men i princip hör de inte förrän de är uppåt tre veckor. Man märker när de börjar höra eftersom man ser att de börjar ge en reaktion på plötsliga ljud eller vrida huvudet efter ljud.

Och även om de öppnar ögonen nu så är det precis om med människobarn att de inte ser perfekt precis med en gång utan ögonen har lite kvar att utvecklas. Men helt klart blir deras värld större nu och valparna får mer intryck under sin vakna tid. 

De går nu in i övergångsfasen mellan den neonatala fasen och socialiseringsperioden som börjar när valparna är ca 21 dagar.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln