Godingarna - dag 23

Vi började dagen med att lyssna på mera fyrverkerier medan Isa matade. På så sätt kan de skapa en positiv association till ljudet. 

Sen var det dags att utförska buren lite mer. Vi har en transportbur (utan dörr) i hagen för att vänja dem vid den och så de kan lära sig se buren som en mysig plats där de kan slappna av. På så sätt kan de bli lättare för dem när de senare sätts i transportbur för att åka bil. De har redan börjat klättra i och ur buren själv oavsett om mamma Isa är därinne eller inte. Så de tycker om buren.

Allan sitter i buren och tittar ut. (Oreo blev tingad i torsdags och därför använder vi från och med nu det namn som hans familj har valt åt honom).

Det är mysigt att sova i transportburen, vilket är bra att de gör. Ju mer de sover i buren, desto mer kommer den associeras till att det är en plats där man lugnt kan ligga och vila. Och vilar valparna så vilar vår vackra Isa också :)


Vi fortsätter att ge valparna en måltid om dagen med nötfärs och äggula. De tycker det är jättegott och det drog vi nytta av idag för att skapa positiv association till att vistas i en liten babypool där vi kommer miljöträna framöver. Så de fick äta i babypoolen.

Att gå runt i babypoolen var dessutom miljöträning i sig eftersom det var ett nytt underlag för dom att gå på :)

Och efter mat kommer matkoma =D

Med denna bild på Twix, Allan och Hershey sovandes med mamma Isa avslutar jag dagens inlägg och önskar alla en trevlig lördagkväll!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln