Godingarna - dag 33

Ljudträningen fortsätter. Vi har tränat på mera trafikljud men denna gång även med lite sirener och  tutande.

Idag har de somnat till farmljud med fågelkvitter, surrande insekter, kor, får och ankor som låter i bakgrunden, och en tupp som gal då och då. Känns som sommar här hemma :)


Rätt som det är vaknar en valp och leker lite själv några minuter, för att sen gå och lägga sig hos de andra igen. Jag tycker det är jättebra att valparna även klarar av att vara självständiga och roa sig på egen hand en stund, och känna sig trygga även ensam och inte bara i grupp.


Idag har de även fått höra hur Älgis leksaken låter. Han har sjungit, spelat och pratat massor medan jag successivt har flyttat honom närmare och närmare, och det har gått hur bra som helst.

Vi fortsätter också träna på att gå på olika underlag. Idag är det plåt.


Sedan valparna blev fyra veckor gamla har de gått över från nötfärs och äggula till att äta olika blötmat för valp från Arken Zoo.

Vi använder dessa tre märken (se bild) av hög kvalitet och likvärdig sammansättning med den näring en växande valp behöver. Och Isa äter samma mat eftersom hon diar. Främst använder vi de två i påse bara för att det är så smidigt. Valparna tycker alla tre smakar hur bra som helst . Allan äter så vi får stoppa honom!

Orsaken till att vi varierar mellan tre olika märken på blötmat är för att de ska bli vana vid att kunna växla mellan lite olika foder och inte bli kinkiga i maten, och inte få överkänsliga magar som reaggerar starkt på att få i sig något nytt.

Ungefär nästa vecka börjar vi introducera torrfodret för valp från Pure Natural. Vi vill se att alla dricker ordentligt ur vattenskålen innan vi lägger till torrfoder på menyn.

Men valparna diar också och får i sig vätska den vägen såklart. Och så mycket som de kissar så får de i sig en hel del :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln