Godingarna - 5,5 vecka gamla

Hitills under helgen har vi bland annat tränat på att gå och klättra över kartongbitar (detta görs under konstant uppsikt så de inte tuggar i sig kartong).
Det är bra träning för balansen och motoriken, och för att vara okej med att gå på ostadigt underlag, samt på saker som kan överraska och flytta på sig. Det hanterade de allihop hur bra som helst. Här är ett par bilder, men se videon på instagram :)

Praline var först ut att leka bland kartongbitarna och höll nog på längst av alla. Jättekul!
Praline var först ut att leka bland kartongbitarna och höll nog på längst av alla. Jättekul!
Finns det nånting spännande under? - undrar nyfikna valpar som gärna vill leka kartongsök i framtiden.
Finns det nånting spännande under? - undrar nyfikna valpar som gärna vill leka kartongsök i framtiden.

Jag har också testat lite försiktigt hur de reaggerar på mjuka fallande föremål, inte från jättehög höjd heller. Och de bryr sig inte alls utan springer fram och undersöker och börjar leka med föremålet.

Igår klickade jag in valparna. Jag ångrade mig om torrfoderkulorna, för då hade jag fått krångla med att mjuka upp dem först i vatten, så istället har jag använt rå lammfärs. Mumsfilibaba tyckte valparna!

Hershey får lära sig att associera klickljudet med något gott och positivt  = inklickning.
Hershey får lära sig att associera klickljudet med något gott och positivt = inklickning.

Idag klickade jag för ögonkontakt. Vienna, Stina och Allan listade ut direkt att de fick klick och lammfärs genom att titta mig i ögonen. Hershey listade ut det mot slutet. Twix och Praline är jag lite mer osäker på, haha. Men de kanske helt enkelt är mer lättdistraherade, de är ju väldigt nyfikna. Tiden får utvisa.
Jag kommer fortsätta träna ögonkontakt hela tiden de är kvar här eftersom det är så viktigt och grundläggande i all hundträning. Och jag kommer givetvis klickerträna på annat också alltefter vad de mognar och klarar av, så att ni förhoppningsvis får riktigt klickerkloka valpar med er hem :)
Eftersom de är så unga kör jag dock jättekorta pass med bara 5-10 klick och belöningar, så vi får se hur mycket vi hinner.

Nu ska jag förbereda mig för att leda kurs i allämnlydnad. Vi hörs! :) 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln