Godingarna - Valpbesiktning

Så idag har valparna varit hos veterinären, och övat på att åka lite bil.
Det gick lika bra som det har gått med allt annat :)

Lite tugg gör det mindre tråkigt att vänta hos veterinären :)
Lite tugg gör det mindre tråkigt att vänta hos veterinären :)

Hade med tubosten för dem att slicka på så att de snällt stod stilla medan veterinären undersökte. Men för själva sprutan och när de skulle skjuta in microchippet så bytte jag till en burk Recovery. Dels för att det är bra konsistens för dem att stå att slicka på, och dels för att jag tänkte att om det gär ont så ville jag inte att de får en negativ association till tubosten så att den inte längre funkar vid kloklippningen. Men matvrak som de är så märkte de ingenting av nålarna utan bara slickade på Recoveryn! Och en burk räckte perfekt till alla sex valparna :)

Rekommenderar starkt att ni ger en sån burk vid 12-veckorssprutan, och alltid vid veterinärundersökningar. Nu har vi nog lyckats skapa en posititiv association till veterinären, så bra att fortsätta så hos deras nya veterinärer.

Efter veterinär och bilåkning sov de i fem timmar! Det var tydligen mycket action för små valpar. Jag hade tänkt göra lite kartongsök med valparna på eftermiddagen. Men får se om jag hinner (och orkar) imorgon. Dock är det tveksamt med tanke på att jag vill få till bra 8-veckors bilders. Efter det behöver nog jag sova i fem timmar, hahaha!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln