American Hairless & Rat terrier

PLL-Fri Uppfödning

NORDIC CH, NORD UCH Rubynells Isa NORDIC CH, NORD UCH Rubynells Isa

Kära Besökare!

Välkommen till vår hemsida om våra hundar av raserna American Hairless och Rat Terrier. Vi är en familjekennel där vi alla är engagerade i att ta hand om valparna.
Vi sysslar också mycket med utbildningar, hundträning, och åkande för utställningar och Dixies juniorhandling (fast inte så mycket just nu med Covid-19 tyvärr) .
Se nedan för Senaste Nytt, och följ oss gärna på Instagram och Facebook för uppdateringar.
Kenneln är registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK) och vi är BPH-diplomerade uppfödare.

Hoppas att du har en trevlig stund här på hemsidan!
Familjen Granlund :)

2020-11-02
Då var jag klar med ännu en intressant kurs från SKK. Förutom det som nämns på intyget fick vi också lära oss om hur hundars mentalitet och personlighet nedärvs, hur mycket påverkas som av miljö, och saker uppfödare bör tänka på för att ge valparna bästa förutsättningar att bli mentalt sunda hundar. 

2020-10-03
Idag gick vi upp kl 05 för att ställa Legend tidigt på officiell terrierutställning i Vårgårda. Det var lite nervöst eftersom han inte varit på utställning sedan januari. Men vi har duktiga fodervärdar som ändå tränat med honom, så han levererade som vanligt duktiga Legend. Han vinner främst på sina utmärkta rörelser och trevliga temeprament. Så nu är han även Svensk Utställningschampion och i och med det även dansk! Han har titlarna Svensk Vinnare och Svensk Juniorvinnare för 2019 sedan innan. 

Och som grädde på moset idag tog vår fodertik och uppfödning Fika (Rubynells Little Sister Ruby) certet och BIM i American Hairless Terrier på sin första officiella utställning 10 månader gammal.

2020-09-20
Har du funderat på vad klickerträning innebär, och om det kan vara något för dig och din hund? Eller har du skaffat en klicker och börjat lite men skulle vilja veta mer om principerna och tänket bakom så att träningen blir mer framgångsrik och effektiv? Eller tycker du helt enkelt bara om att ha kul med din hund, som till exempel att lära hunden tricks? 
Om du svarade ja på en eller flera av dessa frågor så är helt klart klickerträning något för dig och din hund att prova på.

Vi rekommenderar att du börjar med att läsa boken Klickerträning för dig och din hund. Författarna förklarar på ett mycket pedagogoiskt, lättläst och även humoristiskt sätt hur klickerträning fungerar. Och sista tredjedelen av boken innehåller en praktisk del med 30 övningar. Dessa övningar innehåller allt från hur du lär in grundläggande vardagslydnad som att gå fint i koppel, och hälsa fint, till hur du lär hunden släcka lampan eller gå till kylen och hämta din dricka åt dig :)
Trevlig läsning! =D

2020-09-13

Tack Kristinehamns Brukshundsklubb för en trevlig och välorganiserad dag med inofficiell utställning! Trots regnet och rusket hade vi en riktigt trevlig dag med gamla och nya vänner :)
Vår fodervärd Jill var på plats med Java (Rubynells Shining Star) som blev BIM, och Fika (Rubynells Little Sister Ruby) som blev  BIR och BIG 1. Fika charmade verkligen allt och alla denna dag!
Dixie ställde Obi som blev BIR och BIG 3. Sen fick hon även ställa king charles spanieln Elsa åt sin ringtränare Medeleine. Och även Elsa blev BIR och BIG 3. Stort grattis till alla inblandade!! =D

2020-09-03
Visste ni att Dixie och Obi har en egen instagram där hon lägger upp om deras träning och vardag? Och när hon tränar med någon annan hund så kan det också hamna där. Under hösten kommer hon förutom ringträningen lägga fokus på att träna kontakt och lydnad för att bli ett ännu bättre team. Kanske blir det rallylydnad också. Följ gärna kontot som heter dixie_juniorhandler :) 

Skindivual Smulan - "Nim", pensionerad mamma till 22 valpar från vår kennel.
Skindivual Smulan - "Nim", pensionerad mamma till 22 valpar från vår kennel.