Dräktighetsdagbok 3

Nim & Viking

Jag skriver dräktighetsdagbok därför att det blir så bra dokumentation för mig själv, både nu och att återkomma till i framtiden. Men också för att jag tror att det även är roligt för valpköpare och valpnyfikna att följa. Valpkullen är beräknad till 8 mars 2015. Inavelsgraden är 0,391% beräknat på 5 generationer, och 0,0% på 4 generationer, vilket är mycket bra siffror.

Planerad parning vintern 2014/2015

Nim

(Sommarfärg)

Viking

(Vinterfärg)

2015-01-01

Vi packar ihop Nim och tre barn och ger oss av på en roadtrip mot Nederländerna. Nim har ett kort löp så det gäller att snabba sig! Det känns lite halvt galet och väldigt roligt och spännande!!

2015-01-02

Sent på kvällen kommer vi fram till Zaltbommel i nederländerna. Vi tas emot med öppen famn av Jolanda och hennes man Martin som tillsammans har Superstious kennel. Vi har ju träffat dom en gång förut när vi hämtade Sixten, och sedan dess hållt kontakten. Hemma hos jolanda och Martin finns många hundar, katter och fåglar. Våra döttrar har jättekul hemma i detta lilla zoo! Och Viking blir väldigt exalterad över Nims ankomst!!

Sedan, efter enormt massa shitzu-valpgos, och efter att ha pratat mycket gojja, lämnar vi vår älskade Nim som verkar funnit sig väl till rätta. Avskedet är helt klart värst för matte, men matte vet ju att Nim är i goda händer.

2015-01-04

Jolanda skickar goda nyheter; Den första parningen har skett, och med en bra hängning. Lyckan är total!!! =D Eftersom man alltid räknar från första parning har vi nu ett beräknat valpningsdatum, nämligen den 8 mars. Men det är ännu tidigt i löpet, så det blir nog i verkligheten några dagar senare. Men fy vad glad man blir!!!

2015-01-11

Idag är dag 7 eftersom det har gått en vecka sedan första parningen, men de parar sig fortfarande. Däremellan leker Nim valpvakt som vanligt. Hon äääälskar ju valpar, och förhoppningsvis kommer hon snart få egna! =D

2015-01-15

Idag är dag 11. Sista parningen skedde tidigt på morgonen 13 januari, och sedan dess har Viking tappat intresset. Det är alltså över nu, så vi planerar för fullt för att hämta hem Nim så fort som möjligt. Hon är verkligen saknad!! Men vi är så lyckliga att hon är ordentligt parad flera gånger om. Vi har verkligen skäl att hoppas på valpar i Mars. 

2015-01-16

Dag 12 tidigt på morgonen hittar Jolanda Nim och Viking i vardagsrummet. De sitter fast... Så sista parningen blev den 16 januari istället tydligen. Jag tror inte att man ska räkna med valpar den 8 mars, utan kanske snarare den 15 mars med tanke på längden på Nims höglöp. Vi får se. Bara det blir valpar får de komma när de vill för min del. Har längtat efter Nim-valpar nu i tre år!

2015-01-20

Jakop hämtar Nim i Zaltbommel på dag 16 i dräktigheten, och börjar resan tillbaka mot Sverige. På båten tycker Nim att toan inte riktigt duger åt henne...  Parningen den 16 januari, blev verkligen den sista. Jag försöker fråga ut Jakop om han tror att hon är dräktig, och han berättar att hon fortfarande har svullen vulva, och det är ju ett lovande tecken! :)))
Bestämde mig föresten för att göra det möjligt att kommentera dagboken längst ner på sidan. Vi hörs!

I bilburen äntligen på väg hem! :)
Konstig offentlig hundtoa på båten. Gillas inte av Nim!

2015-01-21

Nu dag 17 är Nim hemma, och jag tror faktiskt att hon är dräktig. Om några veckor vet vi säkert. Kan ta lite tid eftersom första parningen skedde så tidigt i löpet, och man räknar alltid dräktigheten från första parningen. Men precis som Jakop sa är vulvan väldigt svullen fortfarande, och de andra hundarna springer konstant och luktar på henne där. Särskilt Zeke tycker att hon luktar jättegott. Så det ser absolut lovande ut!

2015-01-25

Dag 21. Det har alltså gått 3 veckor sedan första parningen. Nim har alltså avverkat en tredjedel av sin dräktighet eftersom hundar är dräktiga i 9 veckor, eller för att vara exakt; 63 dagar +/- 5 dagar. I det här fallet tror jag på + några dagar.

Just nu ligger de små embryona i fosterblåsor som är ca 15 mm i diameter. Om inte de små embryona har fäst i livmoderslemhinnan än så kommer de att göra det under den kommande veckan. Detta kallas för nidation. De bildar då moderkakor som sitter som ett bälte runt fostret och som länkar fostret till mamman med en navelsträng. I samband med nidationen kan många tikar bli illamående eftersom hormonerna nu i kroppen börjar ta fart, och livmodern börjar också växa. 

Ett annat tecken på dräktighet i det här stadiet är svagt rodnande bröstvårtor som successivt blir mer röda och även svullna. Tycker mig se en början till rodnande bröstvårtor på Nim faktiskt. Just nu sitter hon med här och kontrollerar det jag skriver, och jag hör ingen protest. :)

2015-01-28


Nim är nu på dag 24 och är väldigt som vanligt tycker jag. Jo, faktiskt så sover hon mer. Men hon mår bra och visar inte upp några säkra tecken på dräktighet, vilket man inte heller kan förvänta sig riktgt än. Lite rodnande spenar som sagt. Och lite illamående om maten dröjer, men inte sådär påtagligt och säkert. Det mest anmärkningsvärda är väl att hon fortfarande har svullen vulva efter löpet, för det brukar hon aldrig ha. Så ja, det är is i magen som gäller, som alltid på det här stadiet... Jättetrist att det inte finns gravtest för hundar, men man får helt enkelt vänta tills magen börjar växa., om 2-3 veckor. Ultraljud går ju också, men det kan man inte göra för tidigt för då syns det inte. Och när det väl syns på ultraljud så blir det ändå uppenbart en vecka senare att tiken är dräktig, så vi struntar nog  det. Blir bara onödig stress för Nim.

2015-02-01

Dag 28. Det har gått 4 veckor av Nims dräktighet, och idag kunde vi märka en förändrad aptit. Precis som Varga gjort under sina dräktigheter när hon mått illa så åt Nim idag vääääldigt lååångsamt. Så ja, ett gott tecken. :)
Vad gäller embryorna så kan man nu skilja på bak och framben. Öronsnibbarna är synliga. Öronen och ögonen bildas ungefär nu. Fosterblåsorna är som små bubblor på ca 2,5 cm.

2015-02-04

Nu är vi på dag 31, och jag är rätt säker på att Nim är dräktig! Imorse matvägrade hon, och det har hon aldrig gjort förr. Vid lunchtid tog hon några tuggor, och sedan har hon matvägrat resten av dagen. Och bara ligger och ser olycklig ut. Sådär som man gör när man mår illa...

2015-02-06

Nims illamående och matvägran pågår fortfarande nu på dag 33. Spenarna är rosa och svullna, och juvren börjar svullna lite också... Ja, det är väl dagens rapport. :)

2015-02-08

Nu är vi på dag 35 och det har alltså gått 5 veckor sedan första parningen. Är fortfarande skeptisk till valpar redan 8 mars. Jag tror mer på den 15 mars, men vi får väl se. 
Igår åt Nim men idag mår hon illa igen, och jag tycker hon börjar få liiite mage. Hon är tröttare och lite grinig faktiskt, det brukar hon inte vara. Men hon är ursäktad just nu. :)

Fostrens utveckling:
Mycket händer under femte veckan, den vecka som antingen har gått eller som fostren befinner sig i just nu.
I början på veckan börjar bröstvårtor och de yttre könsorganen utvecklas. Valpfostrens tassar har också börja forma sig, som senare blir till trampdynor och tår. Tarmsystemet har också börjat bildas. Ögonlock, inneröra och morrhår formas. Ögonfransarna anläggs. Skelettet börjar mineraliseras. 
I  femte veckan börjar fostren bli så stora att livmoderhornen måste lägga sig till rätta i bukhålan, vilket medför att dom trycker på de övriga inre organen, bland annat magsäcken, vilket kan ge lite illamående under några dagar. Kanske var därför Nim mådde illa under veckan som gått...
Omkring dag 33 stängs gommen, så efter det kan inte längre gomspalt uppstå.
Den 35:e dagen markerar slutet på embryoperioden, den första dräktighetsfasen. Organen börjar nu ta form och embryona kallas foster även om de inte är fullt utvecklade.

2015-02-11

Dag 38 mår Nim fortfarande illa och krånglar med maten. Man får verkligen truga i tid och otid, och blanda med lite goda matrester eller så för att locka henne att äta. Därför ligger hon också mest still och vilar just nu.

Efter femte veckan brukar illamåendet ha gett med sig, så att hon fortfarande mår så illa styrker min teori om att hon inte gått in i sjätte dräktighetsveckan än, även om hon har det enligt första parningsdatum. Jag gissar att hon snarare är på dag 30/31 i dräktigheten, så jag håller fast vid min gissning på valpar 15 mars. Plus att jag gillar det datumet, lätt att komma ihåg. Några dagar senare har vi bröllopsdag, så det blir väl champange med utsikt över valplådan. Inte helt fel, bara allt är under kontroll och alla småttingarna och Nim mår bra. :)

Med bilden hoppades jag visa er hur hennes bröstvårtor har rodnat och även svullnat lite. De var ju i princip obefintliga innan, och blekt grå. Om ni klickar på bilden kan ni förstora den så ni ser nåt. ;-p ...  Ser ni??

2015-02-15

Jahapp, nu har det gått 42 dagar från första parningen, och alltså 6 veckor. Är fortfarande lika övrertygad om att hon ligger nån vecka efter, så dag 34/35...

Nim äter fortfarande dåligt, och det känns ju inte så bra. Hon har gått ner några hekto till och med. På kvällarna är det lättast att truga i henne mat. Vi gör så gott vi kan helt enkelt. Godast är det ju med människomat, helst smörgårpålägg som korv och ost, men vi vill ju att hon ska äta lite bättre dräktighetsmat också. Men jag fick i henne lite mat nu till lunch så vi hoppas på bättre tider. Man får satsa på lite men ofta. 

I övrigt mår hon bra men är tröttare än vanligt. Och hon börjar bli väldigt bred över ryggen som ni ser på bilden här bredvid...

2015-02-19

Nu är Nim på dag 46. Igår såg jag dräktighetsflytning för första gången, och det känns ju alltid betryggande.
De senaste dagarna har hon fått tillbaka aptiten äntligen och är istället hungrig hela tiden. Så hon har redan ätit ifatt de hekton hon förlorat under sin matvägransperiod. Tycker inte att hon är särkilt tjock än, men midjan är borta och hon börjar se limpformad ut både uppifrån och från sidan. Sen har jag kanske orealistiska förväntningar på tjockleken efter Vargas dräktigheter med stora kullar. :)

Nu är hon ju i vecka 6-7. Fostrens klor och morrhår bildas. Pälsen kommer också börja växa ut, och tassarna och trampdynorna blir färdigbildade.
Om vi bokade röntgentid nu skulle man kunna se och räkna fostren på röntgen eftersom skelletets förbening har kommit så pass långt nu att de fastnar på bild. Men vi har inga planer på att röntga. 

2015-02-22

Nu har det gått 7 veckor och Nim är på dag 49. Hon börjar bli riktigt tjock nu. Och riktigt hungrig! Det är ett ständigt tiggande nu, och det gör hon inte annars. På bilderna här tigger hon korv. :)

Frågan är om hon ska ha en normalstor kull den 8 mars, eller en stor kull nån vecka senare. Hade hoppats på en normalstor kull faktiskt... men men, det blir det det blir. Tur att man har snälla döttrar som hjälper till att städa och engagera sig i valparna! Det blir mycket jobb med en stor kull. Men det måste ju inte bli en stor kull, så jag ska inte oroa mig i förskott. Valpar blir det i alla fall, det är ju tydligt! =D

Kommande veckan nu borde vi börja känna hur valparna rör sig där inne i magen. Längtar verkligen efter det! Det är sååå mysigt. Jag kommer sitta med handen på Nimsans mage hela tiden nu framöver!

2015-02-25

Tyckte redan i förrgår (dag 50) att jag kände att de rörde sig i Nims mage. Men nu på dag 52 är jag så pass säker att jag skriver det här. Och faktum är att valparna känner när vi klappar på Nims mage, så det gör det ännu mysigare! :)

Magen växer från dag till dag, och idag har hon gått upp 0,9 kg. Så nu lutar jag åt 5-6 valpar eftersom Varga vägde mer vid det här laget, även när det var 7 valpar. Vi får se... 

2015-03-02

Nim är nu på dag 57 i början på vecka 9, och har idag gått upp 1,2 kg. För några dagar sedan gjorde vi iordning valplådan, så nu sover hon i den på nätterna. Senaste dagarna har själva juvren börjat svullna på Nim, och spenarna är lite mörkare röda. Hon äter bra och sover mycket, men när hon är vaken är hon pigg och glad. Tänk att Nim som är så glad i valpar ska få egna snart. =D
Nu gäller det att se över att vi har allt till valpningen och första tiden efter. Det känns lite pirrigt faktiskt!! :)

2015-03-03

Kom på att jag inte lagt upp stamtavlan för denna kull, så här kommer den så ni får se. 

Nim mår annars bra så här på dag 58. Hon matvägrade först på morgonen, men sen framåt förmiddagen åt hon ändå. När lunchen serverades nu åt hon långsamt. Men det är inte så konstigt att det är svårt att äta nu på slutet när hon är så tjock. 
Under den sista veckan av dräktigheten, vilket kanske redan har börjat, så förbereder Nim sig för valpning. Hon kommer bli lugnare och kan bli mindre social än normalt. Och i det sista dygnet innan själva valpningen vill tiken normalt sett inte äta. Så har det varit för Varga, och det lär bli så för Nim också som redan inte är så matglad.

Fostren ser ut som färdiga små valpar nu och ökar främst i vikt. Dom sväljer fostervatten och får ofta hicka. Inte mycket plats finns längre för valparna. Man känner hur de knuffas runt därinne. När valparna är färdigutvecklade signalerar valparnas binjurar att det är dags för valpning. Från ca 58:e dygnet kan valparna överleva utanför livmodern. 

Vi är taggade och förberedda. Tidningar håller på att samlas in, mjölkersättning är inhandlat "just in case", valplådan är ju som sagt redo och Nim inflyttad i den. Valpningsgrejer är redo, och ja, kommer inte på nåt mer. Egentligen borde man se till att man är ordentligt utvilad också...

2015-03-05

Dag 60. Nim mår väl bra, men hon är fortfarande knepig med maten sedan ett par dagar tillbaka. Vi försöker omfördela maten på mindre men fler måltider. Men hon äter långsamt utan vidare aptit, och igår kräktes hon. Hon är märkbart besvärad av magen, och man ser hur valparna stångas i magen på henne. Det verkar trångt därinne och jag skulle inte vara förvånad om de ligger i valplådan om en vecka. Nims juver är stora nu, så hon ser ut som att kroppen gör sig redo för valparnas liv på utsidan. Spännande va?! Eller vad säger ni?? =D

2015-03-06

Idag på dag 61 äter Nim med god aptit och är pigg och till och med leksugen. Jag kan ju inte precis påstå att hon gör nåt intryck av att ha några som helst planer på att valpa om 2 dagar, men vad vet jag. När hon ligger och vilar ser man hur hela magen rör sig på henne. Det ser ut som att valparna försöker brotta sig ut ur magen. :)
Resten av hundflocken känns mycket vaktiga just nu, precis som de varit under Vargas sista vecka av dräktigheten. De känner väl på lukten eller nåt att det börjar närma sig, för de luktar mycket i bak på henne nu.

Själv snickrar jag på kennelnamn till valparna. Jag har tre olika teman med hela uppsättningar namn till pojkar och flickor. Men jag har svårt att bestämma mig. Lutar just nu åt det senaste jag kom på, men jag vet att jag kan ändra mig igen, eller komma på ett fjärde eller femte tema. Haha, sån är jag. Idéer finns det ingen brist på!

2015-03-07

Så här ser man ut i vecka 9dag 62. Och Nim mår alldeles utmärkt och äter med god aptit. Natten var lite bökig, men hon är väl obekväm helt enkelt...
Och mycket riktigt så kom jag på ytterligare två namnteman igår. Så jag måste helt enkelt se valparna för att veta vilket som passar dom bäst.

Vi har väldiga diskussioner här hemma om hur många valpar det finns därinne. Vargas mage har ju varit större båda kullarna när hon fick 9 i första och 7 i andra.
Men, å andra sidan är Varga en mindre hund än Nim, så det kan kanske rymmas fler i Nims mage innan den är lika stor som Vargas, om ni förstår hur jag menar.
Sen är det det här med viktuppgången. Nim har inte gått upp i vikt lika mycket som Varga gjort under sina dräktigheter. Så jag tror på mellan 4-6 valpar. Ja, jag vet, det är ju inte en specifik gissning precis så jag får väl dra till med 5 valpar då. Och jag kommer säkert ha fel. Men vet inte åt vilket håll! Vad tror ni? Hur många valpar finns det därinne?

2015-03-08

Jaha! Nu är vi alltså på dag 63 och Nim har gått fulla 9 veckor av sin dräktighet om man räknar från första parning, vilket man gör. Och så här såg vår köttbulle ut igår kväll. Rund och go!

Nu undrar ni om det verkar va nåt på gång, eller hur? Svar: nej. Nim åt med god aptit imorse, och inget tyder på att det kommer födas valpar 8 mars. Men till imorgon kan det ha förändrats.

En ny vikt har tagits, och Nim har nu gått upp 1,5 kg. Vilket kan ställas i jämförelse med Vargas 1,8 kg hon var uppe i när hon födde 9 valpar. Så om nån vill ändra sin gissning nu så är det helt oke,j haha!

Om ni undrar ifall jag tempar Nim så är svaret även nej på denna fråga. Både jag och Nim skulle bli väldans sönderstressade av det där evinnerliga tempandet. Och vi känner varandra så bra jag och Nimsan, så jag tror faktiskt att hon kommer tala om för mig när det är dags. Och jag kommer förstå precis :)

Ifall ni vill ha mer att läsa här på hemsidan så har jag precis lagt till en ny sida som heter Om Uppfödning. ;-)

2015-03-10

Förlåt att jag inte skrev igår! Har verkligen fullt upp just nu :)
Men nu är vi alltså på dag 65. Det känns inte konstigt alls eftersom första parningen var så tidigt i löpet. Samtidigt tror jag inte att det är så jättelånga tid kvar. Magen går sjögång på henne. Det känns som att de rör på sig hela tiden. Varje gång man läggere handen på magen känner man nåt. Självklart rör de på sig mycket i sömnen. De gör de sen utanför magen också. Och puttar man på magen så får man en rejäl putt tillbaka av en valp, så de börjar bli starka. Och Nim är jättetjock!

Idag har aptiten varit sämre, men hon har inte matvägrat utan bara ätit väldigt långsamt. Känns inte som att det är valpar på gång än. Och det är ju valparna som sätter igång valpningen, så det är bara att rätta sig efter när de anser att de har lust att visa sig. :)

Under tiden bjuder jag på en valpbild på Nim 8 veckor, som paus underhållning...

2015-03-11

Neeej! Hon har inte fått sina valpar än. Den här bilden är från Vargas första kull! Nim var helt kär i dom och lät alla klättra och tugga på henne hur mycket som helst. Och pussar fick dom i massor. Till höger är det Muffin som får en puss. Och på bilden nedanför är det Ruby och Bliss som fick massor av pussar, vilket dom gärna ville ha av moster Nim. Ja, hon älskar verkligen ALLA valpar! Även lurviga Shi-tzu valpar. :)

Så när ska hon få sina egna valpar undrar du nu så här på dag 66? Ja, säg det! Men snart hoppas jag för annars spricker hon så tjock som hon är. Faktiskt så trodde jag nästan att det var på G i natt. Varken hon eller jag sov för att hon bökade runt så och ville bli klappad på hela tiden. Jag tror hon hade ont helt enkelt. Förvärkar kanske? Men idag har det varit lugnt. Det enda är att hon äter lååååångsamt och håller sig undan från de andra hundarna och sover mycket. Det är bra! Då är i alla fall hon utvilad och laddad när det väl smäller till. Till skillnad från en annan...

2015-03-12

Godmorgon! Så här ser Nim ut på dag 67. Magen växer fortfarande som ni ser, och hon har nu ökat 1,7 kg. Varga hade gått upp 1,8 kg när hon fick 9 valpar... Så det finns hopp om att det finna valpar till alla i kön :)

Tror verkligen inte att det är långt kvar nu. Igår kväll vid 22-tiden serverade vi i vanlig ordning en sista liten portion mat till henne. Man får ju sprida ut det under dagen nu när hon är så tjock. Men igår kväll matvägrade hon. I morse var hon också totalt ointressed av matskålen , men Jakop lyckades truga henne sen så att hon åt. Dock lämnade hon mat, så aptiten är inte på topp. Matkrånglet tyder på att det är nära nu. Dessutom har hon svaga värkar. Man ser att magen blir hård. Men det kan hålla på ett tag. Det är absolut inte allvar än, men livmodern håller absolut på att förbereda sig. Kanske har vi valpar till imorgon? Händer nåt under dagen ska jag försöka uppdatera här bara jag hinner. 

2015-03-13

Dag 68: Nim äter sin frukost långsamt och lämnar hälften av maten. Sover sen hela förmiddagen.

Kl 12 vill hon gå ut på toa. Hon tar tid på sig att kissa lite här och där, och även att göra nummer två. När hon kommer in igen vill hon till valplådan, och så fort hon hoppat i så kräks hon. Jag städar lådan så att allt är nytt och fräscht! Kan nånting vara på gång?

Kl 12:45 äter hon återigen en halv portion långsamt. Medan hon äter hänger det en lång seg och klar slemsträng från vulvan. Sen vill hon ut igen och småskvätta.
Hm... Hon äter dåligt, tömmer blåsa och tarm, och så dessutom slemsträngen. Kan det vara öppningsfas på G?

Kl 13: 45 känner jag mig faktiskt frestad att ta fram termometern och kolla hur hon ligger till. För ligger temperaturen vid normaltemp på 38 så är det ingen öppningsfas än, men om den ligger på under 37,0 så tyder det ju på att hon verkligen är i öppningsfasen. Hon ser inte ut att frysa, men jag tar fram termometern. Hon ligger på 36,9. YES!!! Eller?... Tempen kan ju pendla upp och ner så här på slutet. Bäst att avvakta och se. 

Nim är rastlös, illamående och kräver min totala uppmärksamhet. Helst ska jag klappa på henne hela tiden och sitta med fötterna i valplådan. Hon tittar hela tiden där bak och försöker slicka sig, men kommer inte åt för den stora magen. Ibland blir magen hård och då slickar hon och nafsar på magen.

Så jag tror att hon är i öppningsfasen nu. Dock kan den hålla på i ett dygn, så det är tålamod som gäller!

En liten uppdatering:
Klockan är nu 21:45. Temperaturen har inte gått upp än så hon är fortfarande i öppningsskedet. Här är lite info om Öppningsstadiet:

"Öppningsstadiet varar normalt i 6-12 timmar (i undantagsfall upp till 36 timmar). Det är nu förlossningsvägarna vidgas och livmodern börjar dra ihop sig. På tiken ser man detta genom att hon är orolig, hässjar, skakar och bäddar för valparna. Dessutom ser man den kraftiga sänkningen i kroppstemperatur, ofta med så mycket som en hel grad."

Nim läcker dessutom mjölk från spenarna. Med tanke på att det är hennes första kull såå tyder det på att det är nära. Men jag uppdaterar nog inte förrän imorgon bitti, för det lär inte hända nåt innan dess.

2015-03-14

Inga valpar än. Hon matvägrar totalt sedan imorse. Det går bara inte att truga i henne en smula nu. Hon ligger i valplådan och vilar, och då och då hoppar hon upp och krafsar runt i valplådan. För en stund sedan kräktes hon. Temperaturen har inte gått upp än, så det är ingen fara på nåt sätt och vi är inte oroliga. :)

Uppdatering 19:00: Hon har matvägrat hela dagen, och temperaturen har hållt sig låg. Just nu, för 10 minuter sedan hade hon 36,1 grader vilket är det lägsta hittills. Så en rejäl temperaturdipp har hon… Och det ser ut som att det kan bli som jag sagt från början, att valparna föds 15 mars. ;-)

2015-03-15

Dagen har varit ungefär som igår. Matvägran och låg temperatur. Öppningskedet har kännts som en evighet och som lägst var hon nere på 35,9.
Framåt kvällen började hon skaka och vilja gå på toa hela tiden. När magen väl tycktes vara tömd var klockan 20:30. Och nu började Nim istället med ett intensivt krafsande. Ligga, stå, krafsa, ligga stå, krafsa. Väldigt orolig blev hon. Efter en kvart börjar hon gny och gnälla och pip-prata med oss som bara den. Äntligen gick öppningsskedet mot sitt slut!!

21:00 Nu kommer första krystningsvärken!!

21:37 Valp nr 1:  
TIK - Vit med Svartvit huvud och svarta prickar.
Stor och pigg!
Nim visste direkt vad hon skulle göra och tvättar och tvättar, och verkar mycket nöjd med sin dotter nummer 1. Och Nim älskar ju att tvätta både hundvalpar och människovalpar!!! =D
Lilltjejen äter nu, och vi väntar spänt på nästa valp

205 gram

Klicka på bilden för att se den större
 

22:10 Valp nr 2:
TIK - Vit och Svart Piebald.
Också pigg, men mycket mindre.

132 gram

Klicka på bilden för att se den större

22:33 Valp nr 3:
HANE - Vit och Svart piebald.

176 gram

Klicka på bilden för att se den större


Nim är jätteduktig! Pyssla med 3 valpar är en baggis :)

23:13 Valp nr 4:
HANE - Solid Svartsoblad
Han börjar äta direkt!! Det gäller att veta vad man vill!!
141 gram

Bild kommer så fort jag kan få en bra bild :P

2015-03-16

00:17 Valp nr 5:
HANE - Solid Svartsoblad
160 gram

Och jag börjar bli trööött...

00:49 Valp nr 6:
TIK - Piebald, jag tror svartsoblad. Det är dunkelt i rummet, så jag får återkomma om färg imorgon.
153 gram

Osäker på omdet är klart eller om det kommer en sjua... Nim kommer inte riktigt till ro liksom.

Nä nu är det klart!! Alla mår bra och är fina och friska =D 
Tack alla som har hållt mig sällskap här i dagboken!! Jag har blivit så glad av alla kommentarer. :)
 Från och med imorgon ses vi istället på Valpbloggen :)
Godnatt från alla oss! Kraaaam

Här kan du lämna en kommentar om du vill :)

 • Sanna • 4 november 2017 13:20:56
  Gud vilken mysig berättelse
  Vet faktiskt inte hur jag kunde hamna här bland hundar då vi väntar kattbebisar hehe ❤
 • ❤️

  4 november 2017 13:24:11

 • Lena • 18 mars 2017 17:19:48
  Tack för bra läsning. Väntar just min första kul. Folk gör mig orolig då hon är på dag 66. Men nu är jag lugn igen efter att ha läst din blogg.
 • Hej! Hoppas det gick bra med kullen :)

  20 mars 2017 13:00:16

 • Anna Johansson • 3 april 2015 13:26:58
  Åh det är så spännande att följa bloggen och valpbloggen och se hur det går för dom små nakenfisarna.
  Det gör bara att man längtar mer och mer efter att få en egen liten nakenfis. ❤️
 • Susanne • 16 mars 2015 08:37:34
  Grattis grattis! Duktiga Nim och du med Cherrie som varit hennes stöd hela vägen! Och tack för att vi fick vara med på resan! Vilket underbart litet gäng! De är verkligen jätte fina. Man blir varm i hjärtat när man ser de ligga tätt tillsammans och äta. De är verkligen små underverk! Och va kul att jag gissade rätt! :-) 3 av varje sort!
 • Marija Eriksson • 16 mars 2015 01:51:39
  Oj, så fina de är. Nim är säkert mycket nöjd med den rara lilla syskonskaran. Nexxus hälsar att inget kan slå hans sköna gener, men medger motvilligt att de ser rätt ok ut och att det helt är Nims förtjänst. Kram på godingarna.
 • Barbro • 16 mars 2015 01:33:37
  Grattis och god natt♥
 • Linda Eckelöv • 16 mars 2015 00:47:46
  Ojoj, jag förstår att du är trött nu! Jag är vaken med dig och hejar på
 • Tack Linda!!! Helt slut

  16 mars 2015 00:55:18

 • Marija • 15 mars 2015 23:14:58
  Äntligen! Vad fina de är!
 • Åh! Tack Marija! Puss

  16 mars 2015 00:56:19

 • Susanne • 15 mars 2015 23:09:58
  Duktiga Nim! ❤️ Då är det hälften kvar då, 1 tjej och två killar!
 • ja, hon har verkligen varit jätteduktig!! 3 av varje har vi nu :)

  16 mars 2015 00:57:03

 • Barbro • 15 mars 2015 22:54:59
  Så roligt att följa detta ♥
  Tack igen för att du skriver.
 • Tack för att du läser!! =D

  16 mars 2015 00:57:20

 • Susanne • 15 mars 2015 22:38:55
  Men åh, GRATTIS till ettan o tvåan! ❤️❤️ Vilken storleksskillnad! Men det gör ju inget, bara de är friska och pigga!
 • Tack! Jo det är ett väldans livligt gäng! =D

  16 mars 2015 00:57:44

 • Barbro • 15 mars 2015 21:48:20
  Grattis till ettan♥
 • Tack :)

  16 mars 2015 00:57:53

 • Sanna Öhman • 15 mars 2015 21:31:06
  Vad roligt att det är igång. Hoppas allt går bra, kram
 • Ja, som vi har väntat!!!

  16 mars 2015 00:58:07

 • Barbro • 15 mars 2015 21:21:39
  Håller tummar och tassar gör vi♡ Det har varit en lång dag med många undringar. Kram
 • Marija Eriksson • 15 mars 2015 14:00:26
  Hur går det? Är de på väg? Har det börjat?
 • Linda Eckelöv • 14 mars 2015 22:28:23
  Imorgon när jag går till jobbet så hoppas jag att fina Nim har fått sina små bebisar och att alla mår gott och myser ordentligt i valplådan
 • Susanne • 14 mars 2015 19:27:34
  Härligt att höra att allt är som det ska!
 • Susanne • 13 mars 2015 19:18:33
  Ojojoj! Nu är det spännande! Lycka till Nim! Du är i goda händer! Snart har du dina egna små bebisar att ta hand om! ❤️❤️ En mjuk liten puss o klapp till lilla Nim!
 • Marija • 13 mars 2015 15:37:48
  Nu börjar jag känna spänning och förväntan också efter sista statusuppdateringen. Uj, uj, uj. Ska jag hålla fast vid sju st, eller fler? Nej, jag låter det stå. Lycka till nu, lilla Nim.
 • Barbro • 13 mars 2015 15:23:41
  Oj så spännande!! Lycka till♥
 • Marija • 12 mars 2015 22:25:40
  Vilken skillnad på magen på bara några dagar. Nu ser riktigt stor ut. Heja Nim!
 • Ja, det är inte klokt! Nu tror jag på 8 valpar...

  13 mars 2015 14:14:44

 • Linda Eckelöv • 12 mars 2015 11:20:23
  Spricker av nyfikenhet!! Klappa lilla Nim från mig
 • Nim spricker nog också snart! Fast inte av nyfikenhet ;) Klappen är levererad och togs emot med tacksamhet :)

  13 mars 2015 14:14:11

 • Pia Bonér • 10 mars 2015 21:07:41
  Vi väntar med spänning!
 • Vi med!!

  11 mars 2015 18:02:27

 • Susanne • 10 mars 2015 16:15:59
  Inte gör det nåt att du hoppa över en dag! :) så glad att du rapporterar så flitigt. Det är sååå spännande! Till nästa helg ska det väl i alla fall ha fötts, ska vi säga 6 st valpar, 3 av varje sort! Vilken lycka Nim, du blir en toppenmamma! ❤️❤️❤️
 • Tror jag också Nim blir :)

  11 mars 2015 18:02:50

 • Marija • 9 mars 2015 08:31:48
  Väntar med spänning på tre killar och fyra tjejer.
 • Okej, du gissar på 7 alltså! Du kan mycket väl ha rätt :)

  10 mars 2015 14:13:12

 • Smilla Granlund • 8 mars 2015 14:04:23
  Jag tror 8 valpar, 3 killar och 5 tjejer
 • Haha, sitter du och tittar på henne nu eller? :-p

  8 mars 2015 14:06:24

 • barbro • 8 mars 2015 11:39:33
  Jag tror det blir 7valpar :-)
 • Jag tror du kan ha rätt Barbro :-)

  8 mars 2015 14:04:49

 • Jakop • 7 mars 2015 18:20:57
  jag ändrar mig 4av varje 8 totalt
 • Oj oj oj!! Låter som mycket jobb!

  8 mars 2015 14:04:24

 • Atina • 7 mars 2015 16:53:21
  Nim kommer få 5 valpar. 3 tikar och 2 hanar. Lycka till lilla gumman med resan du har framför dej❤️
 • Ett till specifik gissning. Spännande! Och tack för lyckönskningen!!

  8 mars 2015 14:03:28

 • Victoria • 7 mars 2015 12:29:15
  Lycka till Nimsan!! Och jag gissar på 6 valpar, 4 tikar och 2 hanar:)
 • Nimsan hälsar och tackar! Kul med så specifik gissning :)

  8 mars 2015 14:02:40

 • Smilla Granlund • 7 mars 2015 12:01:23
  6 valpar hoppas jag på, men det blir nog säkert 4 eller 5 stycken...
 • "Man lever på hoppet" sa loppan!

  7 mars 2015 12:15:32

 • Jakop • 7 mars 2015 11:43:51
  Det är 7 valpar
 • Haha Jakop! Frågan var inte hur många valpar man önskar att det är, utan hur många man tror ;)

  7 mars 2015 11:58:45

 • Linda • 7 mars 2015 11:38:00
  Jag har ju ingen aning men gör en vild gissning på sex bebisar... Hmm eller kanske fyra :-/
 • Haha, låter sig när jag gissar... =D

  7 mars 2015 11:59:12

 • Linda • 6 mars 2015 15:59:28
  Spännande när du lanserar dina namn idéer :) kan tänka mig att det är roligt att sitta och fundera ut... Sitter och funderar med dig :P
 • Ja, jag det är jätteroligt!! =D

  6 mars 2015 17:41:59

 • Barbro • 5 mars 2015 18:55:40
  Ja jättespännande!!! Vi håller tummar och tassar ♥ Hälsa Nim från syrran:-)
 • Nim hälsar tillbaka :)

  6 mars 2015 17:41:29

 • Susanne Ungarelli • 5 mars 2015 18:43:19
  Jättespännande! Tänk att det går så fort! Svårt att fatta att det redan är dags! Man gläds verkligen med Nim som snart ska bli mamma till en kull egna valpar! Lycka till Nim! ❤️❤️❤️
 • Tack Susanne! :)

  6 mars 2015 16:53:43

 • Susanne Ungarelli • 1 mars 2015 22:55:39
  Såklart jag menade Nim! ❤️ Även om Nia också är vacker! Charlie tackar för slicken! Kenny fick leverera den och han hälsar att det smakade salt! ;-)
 • Hahahaaa =D

  2 mars 2015 13:27:56

 • Susanne Ungarelli • 25 februari 2015 01:00:48
  Så vacker hon är Nia! Hon kommer att bli en super mamma. Intressant och spännande att följa med i händelseutvecklingen. Tack för att du delar med dig och lycka till! Pussa Nia från mig! ❤️
 • Förstår att du menar Nim, så hon fick pussen :) Tack så mycket! <3 Och Nia skickar en slick till storebror Charlie, hur du nu ska leverera den... Kanske Peggy kan göra ;)

  25 februari 2015 11:24:30

 • Linda • 18 februari 2015 19:34:14
  Hej! Följer din blogg så ofta jag kan, det är så otroligt spännande och jag tycker det är super kul att du är så engagerad och att du delar med dig av allt som händer
 • Tack Linda! =D

  19 februari 2015 15:31:39

 • Marica • 17 februari 2015 20:39:38
  Följer din blogg, då jag själv hoppas på att min tik ska få valpar i början på april, spännande!
  www.drakera.com
 • Vad spännande! Lycka till :)

  18 februari 2015 10:19:26

 • Barbro • 8 februari 2015 14:50:13
  Spännande och trevlig läsning. Roligt att du skriver:-) Lycka till♥
 • Tack! Det är roligt att du läser dagboken :)

  18 februari 2015 10:19:00

 • frida • 26 januari 2015 09:55:06
  oj så spännande! :D
  här uppe i Umeå är det fn snöstorm! usch!