Dräktighetsdagbok 13

Waldemar & Isa

Jag skriver dräktighetsdagbok därför att det blir så bra dokumentation för mig själv, både nu och att återkomma till i framtiden. Men också för att jag tror att det även är roligt för valpköpare och valpnyfikna att följa, och även andra uppfödare. 
Valpkullen är beräknad till 26 maj 2019 (+/- 5 dagar), med valpar leveransklara lagom till vecka 30 i juli. Inavelsgraden är 0,391 % beräknat på 5 generationer.
Du får gärna lämna en kommentar längst ner på sidan.

Kull planerad för Waldemar och Isa under 2019

Parning skedde 24 mars, och valpar är beräknade till 26 maj. Så det blir valpar leveransklara troligen vecka 30 i juli. Detta blir Isas första kull och Waldemars andra. Valparna förväntas bli medelstora, och hälften enfärgade och hälften fläckiga/prickiga. Valparna borde bli svarta, och eventuellt några blå och bruna valpar. Se informationen på sidan Att Köpa Valp, för att ställa dig i kö på denna kull. 
Isas personliga sida kan du se HÄR

loading...

Stamtavlan visar 4 generationer med inavelsgrad 0,0 %. På 5 generationer är det 0,391 %.

2019-03-08
Alla tikarna hemma hos oss börjar löpa, inklusive Isa.

2019-03-24
Dag 16
i löpet har Waldemar och Isa en lyckad parning med en hängning på 24 minuter. Så nu tror vi på valpar runt 26 maj! :)

2019-03-31
Dag 7: Så här efter en vecka hälsar Isa att oavsett hur det ligger till så känner hon sig i alla fall dräktig...

2019-04-11
Dag 18:
Isa är fortfarande trött, hungrig och vill mest ligga ifred för de andra hundarna, och gärna nära mig. Men så kan skendräktiga tikar också vara. Ett gott tecken är dock att hon fortfarande har svullen vulva efter löpet. Jag tycker också att spenarna börjar se lite rosaaktiga ut. Mm, man letar ju tecken. I vilket fall har hon gått tre fulla veckor på söndag, och därefter borde hon börja visa upp tecken på ändrad aptit. Inte alla, men de flesta tikar börjar äta långsammare, må illa, och ibland även kräkas. Så det är ett mer säkert tecken att spana efter. 
Hon ser ond ut på bilden nedan (lol) men hon är bara trött!

I magen
Nu håller de befruktade äggen på att implantera sig i väggarna på livmoderhornen. Det brukar pågå under dag 17-21 ungefär. De fördelar sig jämnt i båda livmoderhornen som pärlor på band. När äggen är implanterade börjar embryoperioden och pågår tills alla viktiga organ är färdigbildade runt ca dag 35. Embryona bilder fostersäckar med en moderkaka som går runt fostersäcken som ett bälte.

2019-04-18
Dag 25: Isa visar inga tecken på ändrad aptit. Hon äter bra. Sover väldigt mycket. Har ingen aning faktiskt om det tog sig eller inte...

2019-04-25
Dag 32: Det ser mörkt ut… Tror hon bara är skendräktig - trött, hungrig, vill inte gå ut...
Men vi avvaktar väl liiite till. Magen börjar ju normalt inte växa/synas förrän efter 5 fulla veckor. 
Är hon inte dräktig så parar vi Ariel som borde löpa snart.

2019-04-27
Dag 34:
Idag blev Isa fruktansvärt åksjuk i bilen. Hon började smacka och dregla så fort vi lämnade parkeringen, och när vi kom fram till Örebro hade hon spytt ner hela buren stackars liten. Hon var åksjuk som valp, men sedan dess har hon åkt land och rike runt på utställningar utan att må illa. Så jag blir lite försiktigt hoppfull att denna plötsliga kraftiga åksjuka kan tyda på att hon trots allt är dräktig.
Sedan vi kom hem igen har det sett ut så här...

lämna en kommentar