Dräktighetsdagbok 12

Waldemar & Siri

Jag skriver dräktighetsdagbok därför att det blir så bra dokumentation för mig själv, både nu och att återkomma till i framtiden. Men också för att jag tror att det även är roligt för valpköpare och valpnyfikna att följa, och även andra uppfödare. Valpkullen är beräknad till 9 mars 2019 (+/- 5 dagar). Inavelsgraden är 0,0 % beräknat på 5 generationer. Du får gärna lämna en kommentar längst ner på sidan.

KULL PLANERAD TILL MARS 2019

Vårkull planerad med Waldemar och Siri. Detta blir Siris andra och sista kull. Waldemar har ingen kull sedan tidigare. Waldemar är enfärgad svart och väger ca 9 kg. Siri är svartvit fläckig, och väger ca 5 kg. Valpar från denna kombination beräknas bli medelstora AHT. Färgerna blir svart, och eventuellt röda och bruna valpar. De lär bli hälften enfärgade och hälften fläckiga.

RUBYNELLS SUMMER NIGHT - "WALDEMAR"

SUPERSTITIOUS SIRI

Stamtavlan visar 4 generationer med inavelsgrad 0,0 %, men även på 5 generationer är det 0,0%.

2018-12-21
Siri börjar löpa. Vi bokar in en dejt åt henne med Waldemar i början på januari. Spännande!! Han är ju så snygg den killen så vi är riktigt taggade på detta! 

2019-01-05
Vi åker upp med Waldemar till Siri eftersom Waldemar bor nära oss men Siri bor borta i Hofors. Eftersom vi måste vara på MyDOG i Göteborg torsdag-fredag, och åka tillbaka dit på söndagen, så bokade vi bara denna dejt på lördagen. Men Waldemar var inte riktigt bekväm att para hemma hos Siri, vilket inte är så kontigt för en nybörjare. Så vi åkte hem med hundarna, och då fixade de ganska snabbt en parning med bra hängning när de fick lugn och ro i vårt sovrum.
Sen fick Waldemar åka hem till sig igen :)

Nu börjar nedräkningen på 63 dagar till valpning vilket hamnar på 9 mars! 

2019-01-08
Dag 3: Idag åkte Siri tillbaka hem till sin fodervärdsfamilj. Hon kommer tillbaka hit mot slutet av dräktig-heten. Under tiden håller matte Anna oss uppdaterade om Siri, och vi återberättar allt givetvis här i Siris dräktighetsdagbok :)