Dräktighetsdagbok 13

Dobby & Nessie

Jag skriver dräktighetsdagbok därför att det blir så bra dokumentation för mig själv, både nu och att återkomma till i framtiden. Men också för att jag tror att det även är roligt för valpköpare och valpnyfikna att följa, och även andra uppfödare. 
Valpkullen är beräknad till 25 april 2019 (+/- 5 dagar), med valpar leveransklara lagom till midsommar. Inavelsgraden är 1,86 % beräknat på 5 generationer.
Du får gärna lämna en kommentar längst ner på sidan.

KULL PLANERAD TILL April 2019

Detta blir Nessies tredje och sista kull, och Dobbys andra kull. Valparna förväntas bli medelstora, enfärgade, och i färgerna svart, röd, och eventuellt blå, blue fawn och brun. Se informationen ovan för att ställa dig i kö på denna kull :)
Klicka på Dobbys bild för att komma till hans personliga sida, och på Nessies för att komma till hennes sida. Där finns även länkar till tidigare kullar.

RUBYNELLS MR BATES - "DOBBY"

NOFRETETEFROM MAGPIE'S CASTLE - "NESSIE"

Stamtavlan visar 4 generationer med inavelsgrad 1,17 %. På 5 generationer är det 1,86 %.

2019-02-06
Fodervärden meddelar att Nessie börjat löpa :) Vi börjar planera för parning med Dobby.

2019-02-21
dag 16 i löpet åkte Jakop hem med Dobby till Nessie. Det tog bara ett par minuter så satt de ihop. Hängningen varade ca 18 minuter.
Efter denna lyckade parning börjar vi nu nedräkningen på 63 dagar till valpar och landar då på beräknad valpning 25 april (+/- 5 dagar). Det innebär att vi kommer ha valpar leveransklara till midsommar :)

2019-03-07
Dag 14: Nessie har gått precis 2 fulla veckor, och idag visade hon upp förändrad aptit som kan vara ett gott tecken på att hon är dräktig, även om vi måste avvakta och se om det håller i sig och inte bara är att något tillfälligt. Så här skrev matte Marija:

"Hon åt bara några små pluppar, och så gick hon och la sig och darrar som när hon mår illa"

Valpfoster ca 30 dagar gammal Valpfoster ca 30 dagar gammal

2019-03-21
Dag 28: Idag har Nessie gått 4 fulla veckor av sin dräktighet, och matte Marija tycker det ännu är svårt att säga om Nessie är dräktig. Hon äter bra och beter sig som vanligt. Men vulvan är fortfarande svullen sedan löpet, och spenarna upplever matte som mer rosa. Om 1-2 veckor vet man ju hursomhelst för då ska magen börja växa så man tveklöst ser att hon är dräktig. Och då ska hennes foder successivt ökas på också.
Dag 28 markerar slutet av embryoperioden, och början på fosterstadiet.

  • Susanne U • 6 mars 2019 11:59:33
    Spännande! Kommer att följa utvecklingen med spänning! ☺️❤️
  • Raija • 23 februari 2019 11:12:09
    Åh så roligt - lite sugen på en tjej