Dobby & Honey

Jag skriver dräktighetsdagbok därför att det blir så bra dokumentation för mig själv, både nu och att återkomma till i framtiden. Men också för att jag tror att det även är roligt för valpköpare och valpnyfikna att följa, och även andra uppfödare. 
Valpkullen beräknas födas runt den 27 februari 2020 (+/- 5 dagar), med valpar leveransklara runt 23 april. 
Stamtavlan visar 4 generationer med inavelsgrad 0,0 %. Men även på 5 generationer är det 0,0 %.
Så hoppas detta blir trevlig läsning, och du får gärna lämna en kommentar längst ner på sidan.

planerad parning vintern 19/20

Den här kullen kommer på efterfrågan av mindre samt prickiga hundar. Dobby och Honey är två små söta prickiga AHT med låg mankhöjd. Dobby väger 6 kg och Honey 5 kg. Vi kommer att spara en valp, troligen tik, på halvfoder från denna kull. Tack Marie på kennel Lovecotts för att vi fick låna Dobby :)
Klicka på Honeys bild för att komma till hennes personliga sida.

Adelmas Pecan Mckinney - "Dobby"

Rubynells Spot of Honey

2019-12-14
Fodervärden hörde av sig när vi var på Stockholm Hundmässa och berättade att Honey börjat löpa. 

2019-12-26
Jakop åkte till Hofors och hämtade Honey, och sen vidare till Norrtälje för hennes date med Dobby. Det gick snabbt så satt de ihop och hade en hängning på 16 minuter. Sen fick Honey köras hem igen. Vi satsar allt på denna parning då båda hundarna bor så långt bort. Hoppas nu att det tar sig :)

2019-01-13
Dag 18: Idag fick vi följande uppdatering från fodermatte Anna:

"Vi tycker är det ser ut på henne som att det finns små valpar där inne. Hon har blivit lite bredare över ryggen. Hon slutade löpa väldigt fort. Men fortfarande lite svälld över underlivet. Lite tröttare och gringare mot Siri. Inget illamående vad vi märkt."

Så det låter ju väldigt lovande! Att hon är grinig mot Siri är ett typiskt tidigt tecken. De brukar vilja hålla lite avstånd från andra tikar när de är dräktiga. Vi får se om hon blir illamående när det gått tre veckor. Har hon tur så slipper hon. Ibland förändras bara aptiten på så vis att de blir mer matglada.