Om Oss

Vi heter Jakop och Cherrie Granlund och bor med våra barn i en villa i Kristinehamn i Värmland. Men från början bodde vi i Stockholm, och Cherrie är född i New York. 

 

Hund har vi först och främst som sällskapsdjur. Men eftersom det inte fanns så många AHT i Sverige ville vi gärna bidra till rasen här i landet genom att föda upp några kullar. Vår önskan var att andra familjer med allergier skulle få uppleva glädjen med att ha hund. Men det visade sig vara så roligt att vi nu föder upp ca 2 kullar per år.

2018 importerade vi två Rat terriers, och sen två till 2019 för framtida uppfödning. Hur det blev så kan du läsa om i detta inlägg i Valpbloggen :)

Om Kenneln

Rubynells är en familjekennel, vi är alla engagerade.  Och vi vill verkligen att de som köper en valp från oss ska vara lyckliga med sin familjemedlem och alltid känna att de har vårt stöd om det uppstår frågor.  Det är absolut högsta prioritet för oss att använda hundar i avel som är friska och har genomgått de hälsotester som rekommenderas för rasen.  Självklart är vi också noga med att hundar som går i avel har ett gott och trevligt lynne eftersom grunden till deras personlighet och mentalitet också går i arv.

Så A & O för en trevlig familjehund i våra ögon är en hund som är sund både fysiskt och mentalt. Givetvis vill vi att de ska vara rastypiska även exteriört, men det är inte vår högsta prioritet att sälja valpar med "perfekta vinklar" som ska vinna alla utställningar.  Självklart gläds vi när det går bra för våra hundar på utställningar, men det är bara en bonus :)

 

Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben, och följer deras regler och rekomendationer. Dessutom är vi medlemmar i Svenska Terrierklubben, och har suttit med i styrelsen för rasklubben RAHT som Jakop var med att starta upp. Numera hjälper vi till med uppdrag i Värmlands-Dals terrierklubb som är Svenska Terrierklubbens länsklubb och som ansvarar för Torsby utställningen.

Att ständigt vidareutbilda sig i form av olika hundkurser som man går med eller utan hunden, böcker, föreläsningar, och input från olika hundinstruktörer, känns både viktigt och intressant.
SKK har givande kurser som vi varmt rekommenderar.