Om Oss

Vi heter Jakop och Cherrie Granlund och bor med våra barn i en villa i Kristinehamn i Värmland. Men från början bodde vi i Stockholm, och Cherrie är född i New York. 

 

Hund har vi först och främst som sällskapsdjur. Men eftersom det inte fanns så många AHT i Sverige ville vi gärna bidra till rasen här i landet genom att föda upp några kullar. Vår önskan var att andra familjer med allergier skulle få uppleva glädjen med att ha hund. Det har varit jätteroligt, men sommaren 2021 bestämde vi oss för att börja avveckla kenneln då annat i livet nu behöver mycket av vår tid och uppmärksamhet. Så vi valde att avsluta på topp med en drömkombination! :)
Tack alla som köpt valp av oss!

Om Kenneln

Rubynells har varit en familjekennel där vi alla varit  engagerade.  Och vår önskan har varit att de som köper en valp från oss ska vara lyckliga med sin familjemedlem och alltid känna att de har vårt stöd om det uppstår frågor.  Det har varit absolut högsta prioritet för oss att använda hundar i avel som är friska och har genomgått de hälsotester som rekommenderas för rasen.  Självklart har vi också varit noga med att hundar som går i avel har ett gott och trevligt lynne eftersom grunden till deras personlighet och mentalitet också går i arv.

Så A & O för en trevlig familjehund i våra ögon är en hund som är sund både fysiskt och mentalt. Givetvis vill vi att de ska vara rastypiska även exteriört, men det är inte vår högsta prioritet att sälja valpar med "perfekta vinklar" som ska vinna alla utställningar.  Självklart gläds vi när det går bra för våra hundar på utställningar, men det är bara en bonus :)

 

Kenneln är registrerad i Svenska Kennelklubben, och vi har följt deras regler och rekommendationer. Att ständigt vidareutbilda sig i form av olika hundkurser som man går med eller utan hunden, böcker, föreläsningar, och input från olika hundinstruktörer, har känts både viktigt och intressant. Något som förde Cherrie in på att utbilda sig till hundistruktör. Och Även i den rollen kommer hon fortsätta att vara ett stöd för dem som köpt valp från kenneln även fastän vi slutat föda upp :)