Om Oss

Vi heter Jakop och Cherrie Granlund och bor med våra barn i en villa i Kristinehamn i Värmland. 

 

Hund har vi först och främst som sällskapsdjur som berikar vårt familjeliv. Men eftersom det inte finns så många AHT i Sverige ville vi gärna vara med och bidra till rasen här i landet genom att föda upp några kullar. Men det visade sig vara så roligt att vi nu har som mål att ta ett par kullar per år :)

 

Vår önskan är att andra familjer med allergier ska få uppleva glädjen med att ha hund, även om man självklart får köpa valp av oss om man tål hundar hur bra som helst.  Så det här är helt enkelt vårt sätt att dela med oss av vår glädje!

Juli 2018 importerade vi två Rat terriers för en småskalig framtida uppfödning. Hur det blev så kan du läsa om i detta inlägg i Valpbloggen :)

Om Kenneln

Rubynells är en familjekennel, vi är alla engagerade.  Och vi vill verkligen att de som köper en valp från oss ska vara lyckliga med sin familjemedlem och alltid känna att de har vårt stöd om det uppstår frågor.  Det är absolut högsta prioritet för oss att använda hundar i avel som är friska och har genomgått de hälsotester som rekommenderas för rasen.  Självklart är vi också noga med att hundar som går i avel har ett gott och trevligt lynne eftersom deras personlighet också delvis går i arv.

Så A & O för en trevlig familjehund i våra ögon är en hund som är sund både fysiskt och mentalt. Givetvis vill vi att de ska vara rastypiska även exteriört, men det är inte vår högsta prioritet att sälja valpar med "perfekta vinklar" som ska vinna alla utställningar.  Självklart gläds vi när det går bra för våra hundar på utställningar, men det är bara en bonus :)

 

Vi är medlemmar i Svenska Kennelklubben, och följer deras regler och rekomendationer. Dessutom är vi medlemmar i Svenska Terrierklubben, och sitter båda i styrelsen för rasklubben RAHTS.

I rasklubbens nya tävling Årets Utställningshund blev vi Bästa Uppfödare 2018, och därmed de första att vinna den titeln. Stort tack till alla valpköpare och fodervärdar som hjälper till att få ut Rubynellshundar i utställningsringarna! :)