Att köpa en valp från oss.

Är du intresserad av en valp så får du gärna höra av dig till oss.  Berätta lite om dig själv och om hur vi kan nå dig. Varför du är intresserad av den här rasen och vad du har för eventuella önskemål. Berätta också lite om hur du tänkt att ditt liv med hund kommer att se ut, hur en hundkompis ska passa in med din vardag, ditt boende, din familj och ditt arbete. Våra kontaktuppgifter finns här.


Vi vill gärna träffa dig personligen, eller om det på grund av stora avstånd eller liknande är svårt så vill vi alla fall få etablera en god kontakt så man får lära känna varandra lite. Det är både för er skull och vår, och framförallt för vovvarnas! Om man är allergiker och osäker på om man tål nakenhundar av rasen American Hairless Terrier så hör gärna av er om att få komma och "provnosa", antingen hos oss, eller om vi kan ordna med någon med AHT som bor närmare dig.


Vi har oftast en kö på valpintressenter som ivrigt väntar på varje kull. När valparna är födda får du som stått kö reservera en valp (förutsatt att du provnosat först om du är allergiker). Det innebär inte att valpen är tingad, utan att du har första "tjing" på  just din favorit :) Vi markerar valpen som reserverad i bloggen.
 

Känns det bra för båda parter så kan du vid 3 veckor betala en tingningsavgift för valpen du har valt. * Och i och med detta markerar vi valpen som tingad i bloggen, och du får välja namn på valpen som vi börjar att använda istället för kennelnamnet. Efter det håller vi självklart kontakten, även med lite bilder och sånt, så att du hålls uppdaterad om just din valp. När du tingat släpps du också in i vår facebook grupp som endast är till för alla som har en hund från vår kennel. Där kan man få tips och råd och framförallt hålla kontakten med kullsyskonen och andra hundar besläktade med just din valp.

När valparna är ca 4 veckor gamla och framåt är vi redo att börja ta emot besök.
Vi rekomenderar verkigen att man försöker boka in ett besök och får träffa sin lilla valp redan då. Det är ett bra tillfälle också för er att träffa oss och få ställa alla frågor man har om saker man behöver skaffa och allt man behöver tänka på innan man hämtar sin valp. Och många blir förvånade över hur mycket valparna har vuxit när det är dags för leverans, och då är de glada att de varit här några veckor tidigare och tagit foton på hur pytteliten deras vovve faktiskt har varit... :)
 

Din lilla valp är redo att flytta hem till dig allra tidigast vid 8 veckors ålder. Vid det laget är den ordentligt socialiserad och van vid familjeliv med barn i olika åldrar. Den är också van vid familjens övriga vuxna hundar som fostrat och lekt med valpen. Det kommer den att ha nytta av när den träffar andra hundar sen.
 

Innan flytten är din valp avmaskad, vaccinerad, chippad och besiktigad av veterinär. Du får med dig ett valppaket med lite foder, en filt som doftar mamma och syskon, och kanske lite annat smått och gott. Självklart får du även en SKK stamtavla. Valpmanual finns på hemsidan :)
 

Efter flytten vill vi gärna att du håller kontakten så vi får veta hur det går för er. Vi vill gärna vara ett stöd med alla frågor som kan dyka upp med nya valpen, så vi vill att du ska känna dig fri att höra av dig och fråga oss. Det finns inga dumma frågor! Och vi kan ha frågor om din hunds hälsa och utveckling nån gång ibland för att kunna utvärdera valpkullen och vår avel, för att få fram så friska hundar som möjligt.

Vi rekommenderar även att man köper Svenska Kennelklubbens app Duktig Hund! Använd den i din träning, fostran och aktivering av hunden. I detta Youtube klipp får du mer information  appen.

Har du någon ytterligare fråga om att köpa valp från oss som du inte fått svar på här på sidan så är det bara att du hör av dig så ska vi svara på dina funderingar.  

Hälsningar,

Cherrie och Jakop

* Enligt konsumentköplagen har en köpare alltid rätt att avbeställa en vara innan den har levererats. Uppfödaren kan alltså inte kräva att en person fullföljer ett valpköp, utan man har rätt att ångra sig och få tillbaka sin tingningsavgift. 
När valparna föds meddelas första möjliga leveransdatum. Efter det datumet återbetals ingen tingningsavgift.