fodervärd

Just nu söker vi ingen fodervärd. Men är du intresserad av att bli fodervärd åt oss i framtiden så kan du skriva till vår e-post: granlund37@gmail.com och berätta om dig själv.

 Ju närmare du bor Kristinehamn desto bättre, och utställningserfarenhet eller intresse är ett stort pluss. Våra raser är nya i SKK och få till antalet, så därför är utställningar och givetvis andra hundsporter som agility och nosework bra sätt att visa upp att rasen finns! 

HALVFODER
Uttrycket "halvfoder" används när man säljer en hund med SKK avtal "Köpeavtal med bibehållen avelsrätt". I stort sett innebär det att du betalar halva det normala priset för valpen. Du äger hunden, men vi äger avelsrätten. Det innebär att vi har rätt till en kull på en tik, och tre kullar på en hane innan hunden fyllt 5 år.

Efter det är hunden bara din, avelsrätt och allt. Samma sak gäller även om hunden fyllt 5 år och vi inte tagit alla de kullar vi hade kunnat. Denna avtalsform kallas i allmänt tal för "halvfodervärd" men är alltså till skillnad från ett fodervärdsavtal ett köpeavtal där äganderätten övergår till köparen då avtal tecknats. Och vi använder SKK avtalet "Köpeavtal med bibehållen avelsrätt". 

Parningar sker oftast hos hanhunden eller på en plats man kommer överens om tillsammans. Kostnader för hälsoundersökningar innan avel står vi för. Alla detaljer står i SKK avtalet.

HELFODER
Uttrycket helfoder används vid SKK avtalet "Fodervärdsavtal för hund". Det innebär att du betalar ingenting för hunden. Vi äger avelsrätten, men eftersom hunden är överlåten till fodervärden tecknar dom försäkring och registerar hos Jordbruksverket. Avtalet innebär att vi har rätt till två kullar på en tik, inom 5 år från att avtalet tecknats. Därefter upphör vår avelsrätt oavsett om vi tog kullarna eller ej. För hane gäller 6 kullar innan 7 år.

Vi vill gärna ha personer som är intresserade av hundutställning eftersom vi behöver att våra avelshundar ställs ut några gånger. Du får gärna också bo max 3-4 timmar bort från oss. Om du inte alls är utställningsintresserad behöver du bo närmare så att vi har möjlighet att utställningsträna och ställa hunden själva. Förutom det vill vi att hunden hålls frisk, glad och älskad. Och givetvis aktiverad, väl socialiserad och miljötränad.
Om du är intresserad av att bli fodervärd kan du skriva till oss och berätta om dig själv på: granlund37@gmail.com eller ringa mig, Cherrie: 070-3990476