I Valplådan

Just nu är valplådan tom. Nästa kull blir en rat terrier kull i höst. Du kan läsa om den kullen under Kommande kullar Rat
Nästa AHT kull kan du läsa om längre ner på sidan under Planerade kullar AHT.  
Är du intresserad av en valp från oss så kan du skriva till vår e-post granlund37@gmail.com och berätta lite om dig själv, varför du valt rasen, och hur du tänkt dig att en hund passar in i ditt liv. Läs också gärna igenom informationen på vår sida Att köpa valp

Pll-fri uppfödning

Vår kennel har valt att endast avla på hundar som inte bär på genen för den plågsamma ögonsjukdomen PLL, eftersom även bärare av PLL-genen tyvärr kan utveckla sjukdomen.
För mer information om PLL - länk till rasklubbens hemsida om PLL.
Likaså avlar vi endast på hundar fria från genen för ögonsjukdomen prcd-PRA som leder till blindhet.
För mer information om prcd-PRA - länk till klubbens hemsida om prcd-PRA.

Legend & Dreamy - Augusti 2020!

Dreamy och Legend hade en första lyckad parning 26 juni. Så vi beräknas ha valpar som föds runt 28 augusti, och är leveransklara i slutet på oktober. Du kan följa Dreamys dräktighetsdagbok HÄR
Detta blir premiär för vår Rat terrier avel, och är den första rat terrier kullen som registreras i SKK som har tillverkats i Sverige, och med två SKK registrerade föräldrar. Valparna blir fläckiga och vi räknar med flera färger. Valparna förväntas bli i storleksvarianten medium standard som föräldrarna, och möjligtvis small standard eftersom de båda har kullsyskon som är small standard. Bägge hundarna är sunda både mentalt och fysiskt :) Se deras respektive sidor för mer information och hälsotetser. Du kommer dit genom att klicka på deras bilder här nedan.
Se informationen på sidan Att Köpa Valp för att ställa dig i kö på denna kull. 

SE Jv  SE V-19  Start of a Legend at Rubynells

Fire MTN North Sparking the dream - "Dreamy"

Waldemar & Isa hösten/vintern 2020

Isa förväntas löpa i oktober. Detta är en efterlängtad och länge planerad kull där båda föräldrarna är från olika linjer av vår egen uppfödning. 
Valparna blir medelstora AHT. Kan bli både enfärgade och fläckiga/prickiga valpar. Det blir svarta, och svartvita valpar, och eventuellt bruna. Båda föräldrarna har gjort BPH och är friska på alla rekommenderade hälsotester. Isa är både Nordisk Champion och Nordic Show Champion. 
Kullens stamtavla ser ni nedanför bilderna på Waldemar och Isa. Inavelsgraden är endast 0,395 % beräknat på 5 generationer. 

loading...

Rubynells Summer Night - "Waldemar"

Nord Uch, Nordic ch, Rubynells Isa

Den komande kullens stamtavla