I Valplådan

Just nu är valplådan tom. Du kan läsa om våra planerade kullar längre ner på sidan. Målet är en rat kull och en AHT kull per år. 

Då mentaliteten skulle kunna bli bättre hos AHTs i Sverige så har vårt fokus riktats mot hundars mentalitet, beteende och träning. Vi har därför börjat lägga mycket tid och engagemang på detta, och på utbildning kring hundars mentalitet och beteende, och kommer fortsätta att göra det framöver. Vi brinner för att föda upp hundar med ännu bättre mentalitet så att våra valpköpare får de bästa förutsättningarna att leva "happily ever after" med sina valpar från oss. Vi har bland annat därför valt att satsa ännu mer på valpberikning, och sett över mentaliteten hos våra olika blodlinjer för att sålla fram det bästa.

Är du intresserad av en valp från oss så kan du skriva till vår e-post granlund37@gmail.com och berätta lite om dig själv, varför du valt rasen, och hur du tänkt dig att en hund passar in i ditt liv. Läs också gärna igenom informationen på vår sida Att köpa valp

Pll-fri uppfödning

Vår kennel har valt att endast avla på hundar som inte bär på genen för den plågsamma ögonsjukdomen PLL, eftersom även bärare av PLL-genen tyvärr kan utveckla sjukdomen.
Våra hundar är dessutom fria från genen för ögonsjukdomen prcd-PRA som leder till blindhet.

Planerar en kull med vår fina Isa som löper nu. Hane blir Waldemar, en kombination som vi drömt om länge. De har dejter bokade i början av augusti. Båda hundarna har testat friska och har gjort BPH. 
Waldemar väger ca 9 kg och Isa ca 7,5 kg så valparna borde bli medelstora AHT. Kombinationen kommer ge svarta och kanske bruna valpar, med eller utan tanmarkeringar, enfärgade och prickiga. 

Rubynells Summer night

Nord Uch, Nordic ch, Rubynells Isa

Vi planerar en kull med Dreamy, och eventuellt en med Miami under hösten/vintern 2021.