I Valplådan

Just nu har vi fem valpar i valplådan, men alla är tingade. Du kan följa kullen här i Valpbloggen.

Men vi har riktigt fina kullar på gång som du kan se under rubrikerna; Kommande kullar AHTPlanerade kullar AHT och Planerade kullar Rat.

Om du är intresserad av valp från en av våra kullar, och om du vill finnas med i vår valpkö så kan du skriva till vår e-post granlund37@gmail.com och berätta lite om dig själv, varför du valt rasen, och hur du tänkt dig att en hund passar in i ditt liv. Läs också gärna igenom informationen på vår sida Att köpa valp

Obsidian & Nia tjuvparning

Det blev ingen Amigo/Nia kull för Obi tjuvparade Nia dagen innan hennes första planerade dejt med Amigo*. Nu är Nias löp över och vi hoppas att det inte blir något av tjuvparningen, men det visar sig ju snart. Och i så fall kommer det outcross valpar, alltså pälsade AHT, runt 2 november. Märker vi att Nia är dräktig kommer givetvis mer information här.

*Efter första besvikelsen tog vi nya tag och ändrade våra planer till en Amigo/Isa kull istället. Och det kanske faktiskt blir en till och med ännu bättre kombination... Se nedan.

Amigo & Isa - november 2019

Första parningen skedde 11 september, så valpar är beräknade till 13 nov. Detta blir både Amigos och Isas första kull. Valparna förväntas bli medelstora till stora AHT. De borde bli hälften enfärgade och hälften prickiga. Valparna blir röda och eventuellt svarta. Isas dräktighetsdagbok kan du följa HÄR.
Se informationen på sidan Att Köpa Valp för att ställa dig i kö på denna kull. Klicka på hundarnas bild för att komma till deras personliga sida. 
Stamtavlan visar 4 generationer med inavelsgrad 0,0 %. På 5 generationer är det 0,9 %.

Elvin Latvian Diamond - "Amigo"

Nord Uch Nordic ch, Rubynells Isa

Crush & Demelza - hösten 2019

Demelza började löpa 5 september. Det här blir bägge hundarnas första kull. Valparna förväntas bli medelstora till stora AHT. Båda väger 8 kg, och båda har stora pappor på 11-12 kg. De borde bli cirka hälften fläckiga och hälften enfärgade. Valparna borde bli svarta, med eller utan tan. Men kan även dyka upp bruna och/eller blå valpar då Crush mamma bär på blått, och Demelzas mamma bär på brunt.  
Se informationen på sidan Att Köpa Valp för att ställa dig i kö på denna kull. Klicka på hundarnas bild för att komma till deras personliga sida. 
Stamtavlan visar 4 generationer med inavelsgrad 0,0 %. Men även på 5 generationer är det 0,0 %.

Se UCH Rubynells Summer Crush

SE V-19 Rubynells Frozen Elsa - "Demelza"

Legend & Dreamy - våren/sommaren 2020

Detta blir premiär för vår Rat terrier avel. Valparna blir fläckiga och vi räknar med flera färger. De blir i storleksvarianten standard. Se informationen på sidan Att Köpa Valp för att ställa dig i kö på denna kull. Klicka på hundarnas bilder för att komma till deras respektive sidor här på vår hemsida. 

Start of a Legend at Rubynells - SE Jv & SE V-19

Fire MTN North Sparking the dream - "Dreamy"