I Valplådan

Just nu är det tomt i Valplådan. Men det kommer riktigt fina kullar framöver som du kan se under rubrikerna; Kommande kullar AHT och Planerade kullar Rat. Om du är intresserad av valp från oss, och om du vill finnas med i vår valpkö så kan du skriva till vår e-post granlund37@gmail.com och berätta lite om dig själv, varför du valt rasen, och hur du tänkt dig att en hund passar in i ditt liv. Läs också gärna igenom informationen på vår sida Att köpa valp

Pll-fri uppfödning

Vår kennel har valt att endast avla på hundar som inte bär på genen för den plågsamma ögonsjukdomen PLL, eftersom även bärare av PLL-genen tyvärr kan utveckla sjukdomen.
För mer information om PLL - länk till rasklubbens hemsida.

Amigo & Isa - november 2019

Första parningen skedde 11 september, så valpar är beräknade till 13 nov. Detta blir både Amigos och Isas första kull. Valparna förväntas bli medelstora till stora AHT. De borde bli hälften enfärgade och hälften prickiga. Valparna blir röda och eventuellt svarta. Isas dräktighetsdagbok kan du följa HÄR.
Se informationen på sidan Att Köpa Valp för att ställa dig i kö på denna kull. Klicka på hundarnas bild för att komma till deras personliga sida. 
Stamtavlan visar 4 generationer med inavelsgrad 0,0 %. På 5 generationer är det 0,9 %.

Elvin Latvian Diamond - "Amigo"

Nord Uch Nordic ch, Rubynells Isa

Crush & Demelza - November 2019

Första parningen skedde 16 september, så valpar är beräknade till 18 nov. Du kan följa Demelzas dräktighetsdagbok HÄR.
Det här blir bägge hundarnas första kull. Valparna förväntas bli medelstora till stora AHT. Båda väger 8 kg, och båda har stora pappor på 11-12 kg. De borde bli cirka hälften fläckiga och hälften enfärgade. Valparna borde bli svarta, med eller utan tan. Men kan även dyka upp bruna och/eller blå valpar då Crush mamma bär på blått, och Demelzas mamma bär på brunt. 
Se informationen på sidan Att Köpa Valp för att ställa dig i kö på denna kull. Klicka på hundarnas bild för att komma till deras personliga sida. 
Stamtavlan visar 4 generationer med inavelsgrad 0,0 %. Men även på 5 generationer är det 0,0 %.

Se UCH Rubynells Summer Crush

SE V-19 Rubynells Frozen Elsa - "Demelza"

Vi planerar givetvis ett par AHT-kullar 2020. Bland annat en kull med två mindre AHT som borde ge valpar i lite mindre storlek, vilket efterfrågats av flera. När vi har mer information om denna kull och övriga planer så uppdaterar jag givetvis här på sidan.

Legend & Dreamy - våren/sommaren 2020

Detta blir premiär för vår Rat terrier avel. Valparna blir fläckiga och vi räknar med flera färger. De blir i storleksvarianten standard. Se informationen på sidan Att Köpa Valp för att ställa dig i kö på denna kull. Klicka på hundarnas bilder för att komma till deras respektive sidor här på vår hemsida. 

SE Jv  SE V-19  Start of a Legend at Rubynells

Fire MTN North Sparking the dream - "Dreamy"