Till helgen hade alla valparna dubblat sin födelsevikt. Och under söndagen och måndagen öppnade de sina ögon och har börjat krypa runt mer i valplådan. De fick sin första kloklippning igår. Gick hur bra som helst, Queenie somnade till och med. De har också börjat tappa liiite hår på huvudet :)

Just nu har vi en hane till salu och det är vår fina Waterloo! Är du intresserad av honom kan du skriva och även berätta lite om dig själv till vår e-post: granlund37@gmail.com

Nedan är veckans bilder och vikter. Waterloo är fortfarande störst och känns riktigt, riktigt lovande!

1. WATERLOO
Söker ett kärleksfullt hem :)

Hane
Vit och blå
Vikter

Nyfödd: 197 gram
1 vecka: 330 gram
2 veckor: 530 gram

1. DANCING QUEEN - "QUEENIE"
TINGAD!

Tik
Vit och svart
Vikter

Nyfödd: 170 gram
1 vecka: 250 gram
2 veckor: 420 gram

3. WHEN I KISSED THE TEACHER - "UNO"
TINGAD!

Hane
Svart, vit och tan
Vikter

Nyfödd: 180 gram
1 vecka: 300 gram
2 veckor: 480 gram

4. CHIQUITITA
TINGAD!

Tik
Röd (svart sobel)
Vikter

Nyfödd: 155 gram
1 vecka: 230 gram
2 veckor: 370 gram

Denna första vecka gick väldigt fort! Valparna äter, sover och växer. Det är inte så mycket för oss att göra så här i början annat än att se till att Nia äter ordentligt och mår bra. Och Nia i sin tur ser till att hålla valparna rena, mätta och nöjda. Men för säkerhets skull så väger vi dom regelbundet för att hålla koll på att de får i sig som de ska.

Just nu har vi en hane och en tik till salu! Är du intresserad av någon av dessa valpar kan du skriva och även berätta lite om dig själv till vår e-post: granlund37@gmail.com

Nedan är veckans bilder och vikter. Waterloo är fortfarande störst.

1. WATERLOO
TILL SALU :)

Hane
Vit och blå
Nyfödd: 197 gram
1 vecka: 330 gram

1. DANCING QUEEN - "QUEENIE"
TILL SALU :)

Tik
Vit och svart
Nyfödd: 170 gram
1 vecka: 250 gram

3. WHEN I KISSED THE TEACHER - "UNO"
TINGAD!

Hane
Svart, vit och tan
Nyfödd: 180 gram
1 vecka: 300 gram

4. CHIQUITITA
TINGAD!

Tik
Röd (svart sobel)
Nyfödd: 155 gram
1 vecka: 230 gram

Mjölken rann till inatt och valparna går upp i vikt. Så här väger de nu:

Waterloo226 gram
Queenie183 gram
"Uno"214 gram
Chiquitita163 gram

På kennelns instagram kommer jag lägga ut lite filmklipp som kanske inte kommer dyka upp på andra ställen. Det är ju så enkelt att lägga upp på instagram i händelser och så. Så följ gärna vår instagramkonto!

Etiketter: mamma nia!-kullen
Tack och lov mår Nia och hennes fyra valpar bra och ingen mer har tappat i vikt eller nåt sånt under natten, utan allt är som det ska. Snart kommer mjölken rinna till också, och då kommer valparnas viktuppgång ta fart och vi kommer få lättare att sluta oroa oss för mer ledsamheter. Här är lite bilder :)
Etiketter: mamma nia!-kullen

Vi förlorade precis Chance. Nu på morgonen hade han tappat mycket vikt och kändes kall och slö. Och han var för svag för att suga tag på en spene. Så vi åkte in till veterinär som sa att dödligheten är störst de första tre dygnen så prognosen va inte god, men att hon kunde inte se nåt fysiskt fel på honom mer än att han var uttorkad. De gav honom vätska och gav oss instruktioner. Hemma fick jag upp värmen på honom och tyckte jag fick i honom några droppar mjölkersättning. Men precis när jag tänkte att han verkade piggare och att det här skulle gå vägen så bara dog han i min hand...

De andra fyra känns pigga och starka. Nia är också okej. Hon var pipig och orolig innan och skulle slicka mycket på honom. Men tror hon förstod att det var över innan vi förstod det, för hon slutade pipa och la sig hos de andra fyra. Djur är instinktivt visa och förstår väl när det inte finns mer att göra, så nu fokuserar hon på sina fyra fina valpar hon har kvar att ta hand om. Och hon är en jätteduktig mamma! 
Vi är dock jätteledsna. Första gången vi förlorar en valp. Men, men...

Så heter Nias andra kull. Pappan är Dobby, och de föddes inatt efter midnatt. Tre hanar och två tikar. Alla är reserverade. För information om nästa kull se I Valplådan/Planerade kullar.
Här kommer namn och bild på valparna :)

1. Waterloo

Hane
Vit och blå
197 gram

2. Dancing Queen - "Queenie"

Tik
Vit och svart
170 gram

Take a Chance on me - "Chance"

Hane
Vit och blå
134 gram

4. when I kissed the teacher - "Uno"

TINGAD
Hane
Svart, vit och tan
180 gram

5. Chiquitita

TINGAD
Tik
Röd (svart sobel)
155 gram

Etiketter: mamma nia!-kullen

Vi är äntligen hemma igen efter en kort och intensiv resa till USA. (Bildspel på valparna finns längst ner i inlägget).
I våras bestämde vi oss för att vi ville uttöka kenneln i framtiden med en liten uppfödning av Rat terriers. Att vi tänker oss en uppfödning i liten skala beror endast på min (Cherries) allergi, inte på att vi tvivlar på att det finns en marknad för rasen. Detta är otroligt charmiga, smarta och söta hundar!!

Så först började vi med att läsa på mycket om rasen och olika linjer i USA. Pratade med många olika uppfödare och ännu fler som var helt vanliga hundägare för att höra hur dom upplever rasen - varför de valt rat terriers, vad de tycker är rasens styrkor och svagheter, vilka hälsoproblem de upplevt osv? Det var mycket intressant och lärorikt. Folk var otroligt hjälpsamma och tyckte det var spännande att jag som amerikan bodde i Sverige och funderade på att föda upp rasen här. På ett tidigt stadium tog en erfaren uppfödare, som fött upp rasen i över tjugo år, mig under sina vingar och blev en vän och mentor som lärt mig otroligt mycket och tillsammans ser vi fram emot våra gemensamma planer för framtiden!

Åter till våra valpar! I USA vill ju de flesta uppfödare kupera (kapa svansen) på rasen vilket görs dag 1-3 från födseln. Detta är olagligt i Sverige tack och lov! Men det här gör att det krävs mer arbete att hitta en valp man vill ha eftersom man dessutom måste hitta den hos en uppfödare som ställer upp på att lämna svansen kvar.
Ett annat problem var att inte alla uppfödare testade sina avleshundar för PLL och prcd-PRA.
Och ett tredje var att inte alla registrerade sina hundar i AKC. Dels för att de kan registrera och ställa ut genom att bara vara med i UKC, och dels för att vissa helt enkelt föder upp farm/jakthundar och tyckte att det räcker att registrera i NRTA (National Rat Terrier Association).  
En sista grej var att vi inte ville ha hundar som var av Minityr varianten, och inte heller de större av Standard varianten. Så som ni förstår så fick färg och teckning hamna sist på önskelistan. Från början var jag helt inställd på hitta en svartvit tik, men det får bli nästa gång :)

Vi hörde mycket gott om den äkta Fire Mountain linjen (skriver äkta eftersom denna linje är så välrenomerad att vissa påstår att dom har dom fastän så inte är fallet). Detta är en 30 år gammal linje som är mycket frisk, trevlig, intelligent och duktiga jakthundar. Det är en mor och en dotter som fött upp, och efter att dottern fått ta över kenneln själv och flyttat så ändrade hon kennel namnet till Fire Mountain North. Kenneln registrerade dock endast i NRTA. Min mentor rekommenderade att vi skulle skynda oss att kontakta denna kennel och fråga uppfödaren om hon kunde tänka sig att registrera i AKC innan böckerna stängdes 1 juli 2018. Detta var något uppfödaren aldrig hade tänkt sig, men tyckte att vårt projekt lät så roligt att hon bestämde sig för att göra det! :) 

Legend hittade vi hos en familj på en farm i Syracuse. Han var redan AKC registrerad och föräldrarna var testade, och otroligt nog hade hela kullen svansen kvar eftersom de först hade tänkt behålla kullen själva som arbetshundar på farmen. 

Båda är supertrevliga och stabila valpar. De har varit glada svansviftare ända sedan vi fick dom. Inte sagt ett pip under alla flygresor (Dreamy har rest ända från Seattle), och charmat alla de mött på alla flygplaster osv. Inklusive två utställningsdomare vi mötte vid tullkontrollen på Arlanda som blev helt till sig och fotograferade! :)

Här kommer nu bildspelet på valparna. Den vit, brun och tan är Dreamy, och den som är vit och blue fawn är Legend. Och de har givetvis sina egna sidor här på hemsidan, det är bara att klicka på namnet som är länkat till sidan - Dreamy eller Legend

loading...
Etiketter: rat terrier

Då var det dags igen att börja ta farväl... Igår var valparna hos veterinären för besiktning, vaccination och chipning. Allt gick bra och alla valpar är utan anmärkning. Så nu förbereder vi alla valppaket. Avtal för de fyra som flyttar denna vecka ligger också klara och väntar. Så nu har vi tid kvar att bara mysa med våra små kompisar innan de ska iväg på nya äventyr...
En till bild bara på hela gänget ihop... sen nya veckobilder och vikter :)

1. "Cody"
flyttar  till  Lindesberg idag

Kön: Hane
Färg: Creme (pearl, lila) 
Vikt
Nyfödd: 182 gram
1 vecka: 305 gram
2 veckor: 520 gram
3 veckor: 760 gram
4 veckor: 940 gram
5 veckor: 1,3 kg
6 veckor: 1,5 kg
7 veckor: 2 kg
8 veckor: 2,4 kg

2. "Tiyah"
Flyttar  till  Norrköping  idag

Kön: Tik
Färg: Svart brindle (tigrerad)
Vikt
Nyfödd: 143 gram
1 vecka: 230 gram
2 veckor: 370 gram
3 veckor: 470 gram
4 veckor: 700 gram
5 veckor: 950 gram
6 veckor: 1,2 kg
7 veckor: 1,5 kg
8 veckor: 1,8 kg

3. "Tenshi"
Flyttar  till  Fodervärd  i  Jönköping  idag

Kön: Tik 
Färg: Brun brindle (tigrerad)
Vikt
Nyfödd: 158 gram
1 vecka: 245 gram
2 veckor: 380 gram
3 veckor: 560 gram
4 veckor: 730 gram
5 veckor: 900 gram
6 veckor: 1,2 kilo
7 veckor: 1,5 kg
8 veckor: 1,8 kg

4. "hobbe"
Tingad

Kön: Hane
Färg: Blå brindle (tigrerad)
Vikt
Nyfödd: 199 gram
1 vecka: 345 gram
2 veckor: 500 gram
3 veckor: 710 gram
4 veckor: 970 gram
5 veckor: 1,3 kg
6 veckor: 1,6 kg
7 veckor: 2 kg
8 veckor: 2,5 kg

5. "Madizon"
Flyttar  till  Vendelsö  imorgon

Kön: Tik
Färg: Creme (pearl, lila)
Vikt
Nyfödd: 153 gram
1 vecka: 240 gram
2 veckor: 360 gram
3 veckor: 550 gram
4 veckor: 660 gram
5 veckor: 850 gram
6 veckor: 1,1 kg
7 veckor: 1,3 kg
8 veckor: 1,5 kg

6. "Tezla"
Tingad

Kön: Tik
Färg: Svart med brindletecken och vitt på bröstet.
Vikt
Nyfödd: 153 gram
1 vecka: 260 gram
2 veckor: 450 gram
3 veckor: 670 gram
4 veckor: 820 gram
5 veckor: 1,1 kg
6 veckor: 1,3 kg
7 veckor: 1,5 kg
8 veckor: 1,9 kg

Under veckan som gått så har man kunnat vara ute lite, och i Söndags kom Madizons matte på besök. Nu är det verkligen inte långt kvar innan de börjar flytta ut. Under kommande vecka ska valppaket förberedas och valparna ska vaccineras och besiktigas.
Hela kullen är tingad, men nästa kull är planerad och ni hittar information om den kullen HÄR. Nu följer veckans bilder och vikter!

1. Rubynells Tenji - "Cody"
TINGAD

Kön: Hane
Färg: Creme (pearl, lila) 
Vikt
Nyfödd: 182 gram
1 vecka: 305 gram
2 veckor: 520 gram
3 veckor: 760 gram
4 veckor: 940 gram
5 veckor: 1,3 kg
6 veckor: 1,5 kg
7 veckor: 2 kg

2. RUBYNELLS TENTIYAH - "Tiyah"
TINGAD

Kön: Tik
Färg: Svart brindle (tigrerad)
Vikt
Nyfödd: 143 gram
1 vecka: 230 gram
2 veckor: 370 gram
3 veckor: 470 gram
4 veckor: 700 gram
5 veckor: 950 gram
6 veckor: 1,2 kg
7 veckor: 1,5 kg

3. RUBYNELLS TENICHI - "Tenshi"
EJ TILL SALU

Kön: Tik 
Färg: Brun brindle (tigrerad)
Vikt
Nyfödd: 158 gram
1 vecka: 245 gram
2 veckor: 380 gram
3 veckor: 560 gram
4 veckor: 730 gram
5 veckor: 900 gram
6 veckor: 1,2 kilo
7 veckor: 1,5 kg

4. RUBYNELLS TENDRIX - "Hobbe"
TINGAD

Kön: Hane
Färg: Blå brindle (tigrerad)
Vikt
Nyfödd: 199 gram
1 vecka: 345 gram
2 veckor: 500 gram
3 veckor: 710 gram
4 veckor: 970 gram
5 veckor: 1,3 kg
6 veckor: 1,6 kg
7 veckor: 2 kg

5. RUBYNELLS TENAMIE - "Madizon"
TingAD

Kön: Tik
Färg: Creme (pearl, lila)
Vikt
Nyfödd: 153 gram
1 vecka: 240 gram
2 veckor: 360 gram
3 veckor: 550 gram
4 veckor: 660 gram
5 veckor: 850 gram
6 veckor: 1,1 kg
7 veckor: 1,3 kg

6. RUBYNELLS TENZA - "Tezla"
TINGAD

Kön: Tik
Färg: Svart med brindletecken och vitt på bröstet.
Vikt
Nyfödd: 153 gram
1 vecka: 260 gram
2 veckor: 450 gram
3 veckor: 670 gram
4 veckor: 820 gram
5 veckor: 1,1 kg
6 veckor: 1,3 kg
7 veckor: 1,5 kg

Idag var vi ute i solen för första gången! Vi höll oss på altanen där det är vindskyddat. Alla kom inte med på bild lika mycket men det var för att vi hade så kul och sprang runt så mycket! Men kennelmatte säger att hon ska fota oss mer igen ute för nu har nån som heter Våren kommit och då får vi vara ute litegrann. Jättekul tycker vi och längtar redan till nästa gång! Pussar från 10-kullen

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Susanne » 1/2 vecka gamla:  ”Så fina bilder på de små! Härligt att alla mår bra ❤️ ”

  • Susanne » Nu känns det deppigt...:  ”Råkade skicka iväg fast det inte var klart Så tråkigt att ni förlorade Chance. ..”

  • Susanne » Nu känns det deppigt...:  ”Så jätte sorgligt att ni förlorat Chance Förstår att ni är ledsna. Men skönt at..”

  • Karin & Glenn » Nu känns det deppigt...:  ”Åh vad tråkigt. Vi beklagar verkligen. Vad sorgligt.”

  • Marija Eriksson » Nu känns det deppigt...:  ”Lilla Nia förstod nog, ja. Kaniner är väldigt snabba på att putta bort de svaga..”

Arkiv

Länkar

Etiketter